the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Residential Architecture
  4. United States
  5. ANX
  6. 2017
  7. View House / ANX

View House / ANX

  • 17:00 - 7 June, 2018
View House / ANX
View House / ANX, © Brian Thomas Jones and Matt Ellis
© Brian Thomas Jones and Matt Ellis

© Brian Thomas Jones and Matt Ellis © Brian Thomas Jones and Matt Ellis © Brian Thomas Jones and Matt Ellis © Brian Thomas Jones and Matt Ellis + 44

  • Architects

    ANX
  • Location

    Los Angeles, United States
  • Project Team

    Aaron Neubert (Principal), David Chong, Jeremy Limsenben, Andranik Ognayan, Lusine Madarian
  • Structural Engineer

    SAP Engineering
  • General Contractor

    de Krassel Construction
  • Millwork

    Dan Taron and John Dunne
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Brian Thomas Jones and Matt Ellis
© Brian Thomas Jones and Matt Ellis

Text description provided by the architects. Situated at the confluence of two well traveled local streets, having a close adjacency to the constant drone of the 405 Freeway, and with captivating views of the Getty Center and the surrounding mountains, the design for this 3750 sf home places an emphasis on presenting the site’s distinct views, while also providing the desired visual and aural privacy.

© Brian Thomas Jones and Matt Ellis
© Brian Thomas Jones and Matt Ellis
First floor plan
First floor plan
© Brian Thomas Jones and Matt Ellis
© Brian Thomas Jones and Matt Ellis

The project is positioned on an ascending hillside property in the Bel-Air neighborhood of Los Angeles. A single floor of spatially contiguous living spaces – placed upon a partially subterranean garage and blanketed by a folded steel roof – subtly opens to the lush landscape. The roof’s height and shape is manipulated in response to the internal and external spatial and programmatic requirements of the project brief, as well as the specific solar exposures of the site.

© Brian Thomas Jones and Matt Ellis
© Brian Thomas Jones and Matt Ellis

A strategically positioned aperture carefully frames the Getty Center from the living room, a corner window connects the office to the garden, a slot window provides vistas from the master bedroom, a full height window allows the dining room to expand into the rear landscape, a picture window establishes a connection to the street from the kitchen, and numerous skylights throughout the home track the sun’s path throughout the day.

© Brian Thomas Jones and Matt Ellis
© Brian Thomas Jones and Matt Ellis

View the complete gallery

About this office
Cite: "View House / ANX" 07 Jun 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/895505/view-house-anx/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.