Pines House / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art

Pines House / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art

Pines House / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art - Windows, Stairs, Facade, GardenPines House / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art - Beam, WindowsPines House / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art - Windows, FacadePines House / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art - Windows, Forest, Garden+ 22

Hangzhou, China
Pines House / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art - Windows, Garden, Courtyard
Bird view of the courtyard. Image © Qiansu Photography Studio

Text description provided by the architects. Foreword: There is a newly refurbished villa named Pines House, hiding in the hills at the altitude of 700 meters in Bamu Field, Jiande Town, Zhejiang Province in China. It has transformed from the foundation of its owner’s ancestral estate, meaning to cherish the owner’s childhood memory of beautiful moonlight coming through the pine trees in the front courtyard.

Pines House / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art - Windows, Stairs, Facade, Garden
Main entrance. Image © Aogovision

The origin: The property owner comes back to the village to bring back the prosperity to the old house, with the help of a design team.

Site plan

Challenges: Reconstructing two old mud huts and adding three new houses have three major challenges. First, the mud hut almost falls down, and it is very dark inside. Second, the limited movement flow in the architecture and surrounds. Third, a balance between the old and the new.

Pines House / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art - Beam, Windows
Loft of annex building. Image © Qiansu Photography Studio

Solutions: The design team uses steel frame structure to reinforce the weak mud walls, and adds huge glass French windows in-between with risen eaves, to deal with the structure stress issue and insufficient light problem. Also, they allocate new buildings accordingly based on the actual context.

Pines House / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art - Bed, Bedroom
Room of main building. Image © Qiansu Photography Studio

Thoughtfully locate all the room entrances at the back side of the building to keep the privacy. Lastly, designers honestly keep the original walls and simply take local wood, rocks and former utensils to strengthen as well as decorate the house, which creates a respectful connection between housing and nature.

Pines House / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art - Windows, Door, Facade, Garden
Main building. Image © Aogovision

Epilogue: The owner has a dream, and we design the best way to make it come true.

Pines House / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art - Windows, Forest, Garden
Back view. Image © Aogovision

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Bamu Field, Sandu Jiande Town, Hangzhou, Zhejiang, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Pines House / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art" 02 Jun 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/895246/pines-house-the-design-institute-of-landscape-and-architecture-china-academy-of-art> ISSN 0719-8884

Courtyard. Image © Aogovision

云漫松间民宿 / 中国美术学院风景建筑设计研究总院

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.