the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Chile
  5. Pe+Br+Re arquitectos
  6. 2016
  7. SeDu House / Pe+Br+Re arquitectos

SeDu House / Pe+Br+Re arquitectos

  • 09:00 - 24 March, 2018
SeDu House / Pe+Br+Re arquitectos
SeDu House  / Pe+Br+Re arquitectos, © Nico Saieh
© Nico Saieh

© Nico Saieh © Nico Saieh © Nico Saieh © Nico Saieh + 16

  • Collaborator

    Rodrigo Pezzuto, Pablo Amigo
  • Construction

    Constructora Velarco, Juan Velasquez
  • More Specs Less Specs
© Nico Saieh
© Nico Saieh

Text description provided by the architects. This house is located in Puerto Varas, on a plot that used to be an agricultural field. This places the house around a large native and non-native trees and an old countryside roads. This view coincides with the solar orientation towards the north.

© Nico Saieh
© Nico Saieh

Formally speaking, the house is designed from a large main volume with two main facades, the south and the north, facades that according to its character determines its expression in terms of composition, light and materiality. To the south a more private facade is defined towards the parking area with a clear window access. This controls the loss of privacy and temperature of the facade exposed to the street, the cold face of the house.

© Nico Saieh
© Nico Saieh
Floor Plan 1
Floor Plan 1
© Nico Saieh
© Nico Saieh

The north face of the house is a large window facade in the common areas creating a strong connection between the view, the landscape and the interior of the house, maximizing the sunlight and view. This large volume is crossed by a transverse roof that contains the service areas and complementary spaces, giving way to the access of the house. From this point the house is divided in two areas: dormitory and private use to the west and common areas towards the east, finishing the common areas in a great indoor/outdoor space intimately related to the great trees and the surroundings.

© Nico Saieh
© Nico Saieh

The result of all this is that domestic use, passive solar orientation, the connection with the landscape, materiality and structure are all consequent, work together to generate a virtuous circle between all the variables giving the house a natural and efficient habitability without it being forced or mechanized.

© Nico Saieh
© Nico Saieh

View the complete gallery

About this office
Cite: "SeDu House / Pe+Br+Re arquitectos" [Casa SeDu / Pe+Br+Re arquitectos] 24 Mar 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/890857/sedu-house-pe-plus-br-plus-re-arquitectos/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.