Zoom image | View original size
This house is located in Puerto Varas, on a plot that used to be an agricultural field. This places the house around a large native and non-native trees and an old countryside roads. This view coincides with the solar orientation towards the north. Formally speaking, the house is designed from a large main volume with two main facades, the south and the north, facades that according to its character determines its expression in terms of composition, light and materiality. To the south a more private facade is defined towards the parking area with a clear window access. This controls the loss of privacy and temperature of the facade exposed to the street, the cold face of the house. The north face of the house is a large window facade in the common areas creating a strong connection between the view, the landscape and the interior of the house, maximizing the sunlight and view. This large volume is crossed by a transverse roof that contains the service areas and complementary spaces, giving way to the access of the house. From this point the house is divided in two areas: dormitory and private use to the west and common areas towards the east, finishing the common areas in a great indoor/outdoor space intimately related to the great trees and the surroundings. View more View full description
Share Share