the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Residential Architecture
  4. Japan
  5. Keitaro Muto Architects
  6. 2017
  7. HINO / Keitaro Muto Architects

HINO / Keitaro Muto Architects

  • 22:00 - 1 March, 2018
HINO / Keitaro Muto Architects
HINO  / Keitaro Muto Architects, © Hiroshi Tanigawa
© Hiroshi Tanigawa

© Hiroshi Tanigawa © Hiroshi Tanigawa © Hiroshi Tanigawa © Hiroshi Tanigawa + 35

© Hiroshi Tanigawa
© Hiroshi Tanigawa

Text description provided by the architects. The residence has been built at the bottom of mountain where was designated REDZONE, which the zone is landslide hazard notice, by public administration.

Although there is risk of landslide, the tempting place has scene of green mountain and the park spread opposite side of mountain.

© Hiroshi Tanigawa
© Hiroshi Tanigawa

In line with the law enforcement guideline, it is RC structure by half of second story, which is for withstanding earth pressure of landslide, and light wood structure is on it.

The construction is which split the section of second story architecture into quarter by slabs have been spread continuously with upper floor by cantilever wall, which is wall girder. Through part of light wooden structure at top story, sunlight and scene of green mountain are reached the lowest story in a room.

© Hiroshi Tanigawa
© Hiroshi Tanigawa

That interior space which is split every 1,300 millimeters of waist height is attuned to physical senses by interior experience, which come closer to mountain. it is given horizontal spread every upper stair, and it is got closer to green mountain scene 

Section
Section

Part of ground level is opened the landscape which is connected from mountain to park by excessive cantilever, along with rough texture of concrete by larch formwork, it is gave inherent openness connecting with park.

© Hiroshi Tanigawa
© Hiroshi Tanigawa

Although part of RC interior spaces is not connected to part of exterior spaces, as relation of negative-positive, it has been mutually made the private openness which come closer to mountain and the public openness which thrown into ground-level environment. 

© Hiroshi Tanigawa
© Hiroshi Tanigawa

Under stringent conditions, it could be aimed the primitive architecture which seems to be discovered life’s pleasure in the residential architecture.

© Hiroshi Tanigawa
© Hiroshi Tanigawa
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "HINO / Keitaro Muto Architects" 01 Mar 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/889775/hino-keitaro-muto-architects/> ISSN 0719-8884