Zoom image | View original size
The residence has been built at the bottom of mountain where was designated REDZONE, which the zone is landslide hazard notice, by public administration. Although there is risk of landslide, the tempting place has scene of green mountain and the park spread opposite side of mountain. In line with the law enforcement guideline, it is RC structure by half of second story, which is for withstanding earth pressure of landslide, and light wood structure is on it. The construction is which split the section of second story architecture into quarter by slabs have been spread continuously with upper floor by cantilever wall, which is wall girder. Through part of light wooden structure at top story, sunlight and scene of green mountain are reached the lowest story in a room. That interior space which is split every 1,300 millimeters of waist height is attuned to physical senses by interior experience, which come closer to mountain. it is given horizontal spread every upper stair, and it is got closer to green mountain scene  View more View full description
Share Share