the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Lazor / Office
  6. 2016
  7. Stack House / Lazor / Office

Stack House / Lazor / Office

  • 09:00 - 5 March, 2018
Stack House / Lazor / Office
Stack House / Lazor / Office, © Peter VonDelinde
© Peter VonDelinde

© Peter VonDelinde © Peter VonDelinde © Peter VonDelinde © Peter VonDelinde + 17

© Peter VonDelinde
© Peter VonDelinde

Text description provided by the architects. The Stack House is like a child’s stack of blocks. Solid blocks of private spaces, are stacked in an open, laced pattern to form voids for shared living space. The long and short sides of the blocks are positioned in response to the urban and natural setting of the Stack House. On the mid level, the blocks run perpendicular to the street to open parts of the main living space to the street below and garden behind. On the lower and upper levels, the blocks run parallel to the street to shape privacy for bedrooms, baths and utility spaces. The result of this laced stacking is an open, two-story void of shared space that is simultaneously protected for privacy and immersed in its natural surroundings.

To open a view to the lake, visible off the corner of the stack, the mid level block is pushed back from the street, like a move in a Jenga game, thereby making the corner a micro void for solitary contemplation of the water beyond.

© Peter VonDelinde
© Peter VonDelinde
Main Floor Plan
Main Floor Plan
© Peter VonDelinde
© Peter VonDelinde

Contrasting materials of corrugated metal, wood, and glass—express this stacking and shifting on the exterior. Inside, the blocks are carefully carved with curves and surfaced in white oak to shape more intimate spaces to join a family together to share a meal, to recline, read and take in the majestic oak outside, or to play the piano to fill the void with music.

© Peter VonDelinde
© Peter VonDelinde
Cite: "Stack House / Lazor / Office" 05 Mar 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/889687/stack-house-lazor-office/> ISSN 0719-8884