the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Spain
  5. Perretta Arquitectura
  6. 2017
  7. Miravent House / Perretta Arquitectura

Miravent House / Perretta Arquitectura

  • 03:00 - 12 February, 2018
Miravent House / Perretta Arquitectura
Miravent House / Perretta Arquitectura, © Alfonso Calza
© Alfonso Calza

© Alfonso Calza © Alfonso Calza © Alfonso Calza © Alfonso Calza + 20

  • Architects

  • Location

    Godella, Spain
  • Author Architects

    Julio Gómez-Perretta de Mateo
  • Architects in Charge

    Marco Busca, Maria Dolores Bernal, Amparo Morant, Paula Zafra, Antonio Orero y Jorge Espí
  • Area

    600.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Alfonso Calza
© Alfonso Calza

Text description provided by the architects. The house is located in Campolivar, Godella, it is a large house on a plot of more than 2000 m2 that includes the most notable features of our architecture office, large horizontal planes of concrete that float between glass panels that enclose the interiors spaces. The house, which occupies a plant of 600 m2 between ground floor and first floor, is organized through a geometry based on the sum of two figures, the "I" and the "L", the first, developed on two floors, contains the night area, with the suite below, three bedrooms on the top floor and the guest room.

© Alfonso Calza
© Alfonso Calza
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Alfonso Calza
© Alfonso Calza

The figure in L corresponds to the day area with the living room and kitchen. Both figures are joined by a bridge volume that includes the entrance hall and the staircase on the ground floor and a study area for children on the first floor. The volume corresponding to the room generates a series of cascaded spaces formed by a concatenation of structural sheets that define the final image of the volume. The kitchen is designed to be the place where daily life develops, it is placed at one end of the L, displaced from the rest of the rooms and is totally turned over to the garden, directly connected to the covered terraces, the barbecue and the swimming pool.

© Alfonso Calza
© Alfonso Calza

The large basement opens onto an English patio where part of the foundations of the old Roman irrigation ditch that passed through the area has been recovered. The house is a set of horizontal and vertical concrete planes that break with the dominant aesthetic in the area since it is located among villas of more than 100 years in the oldest area of Campolivar. This uniqueness has become the hallmark of the Perretta architectural firm.

View the complete gallery

About this office
Cite: "Miravent House / Perretta Arquitectura" 12 Feb 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/888699/miravent-house-perretta-arquitectura/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.