the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurant
  4. China
  5. LUKSTUDIO
  6. 2017
  7. LXB-Shanghai Diner / LUKSTUDIO

LXB-Shanghai Diner / LUKSTUDIO

  • 20:00 - 4 February, 2018
LXB-Shanghai Diner / LUKSTUDIO
© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

© Dirk Weiblen © Dirk Weiblen © Dirk Weiblen © Dirk Weiblen + 14

  • Interiors Designers

  • Location

    450 Ruijin 2nd Rd, Da Pu Qiao, Lu Wan District, Shanghai, China
  • Lead Designer

    Christina Luk
  • Design Team

    Jinhong Cai, Melody Shen, Leo Wang, Yiren Ding, Sarah Wang
  • General Contractor

    Shanghai Mai Chang Construction Project Co., Ltd.
  • Client

    Longxiaobao
  • Area

    152.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

Text description provided by the architects. After realizing a series of the Noodle Rack concept for Longxiaobao, a casual noodle diner, Lukstudio explores the lightness of the rack design at their first Shanghai location. Given the 150-sqm interior corner in the Sun Moon Light Center, Lukstudio opens up the facade and showcases the dining atmosphere in a translucent latticed structure.

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

Following the original fan-shaped plan, a curvilinear wooden core encases all service areas, allowing the white trapezoidal wireframe to stand out. Composed of 8mm x 8mm steel bars, the fine yet strong grid integrates partition, ceiling, seating and shelving, simultaneously blurring boundaries between diners and passers-by.

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

Walking along the coherent storefront and seeing through the restaurant, in-line customers are encouraged to imagine themselves in place of the diners between the white lines. The soft barrier has shaped various spaces to suit different diners; may they be loners who enjoy their solitude, friends or strangers who connect over food.

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen
Plan
Plan
© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

The dining experience is further enriched by hanging steel wires mimicking “the hanging noodles”, a tribute to the previous concept stores.

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "LXB-Shanghai Diner / LUKSTUDIO" 04 Feb 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/888061/lxb-shanghai-diner-lukstudio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.