the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Clinic
  4. South Korea
  5. KYWC Architects
  6. 2014
  7. Jung Clinic / Kim Seunghoy (Seoul National University) + KYWC Architects

Jung Clinic / Kim Seunghoy (Seoul National University) + KYWC Architects

  • 20:00 - 17 December, 2017
Jung Clinic / Kim Seunghoy (Seoul National University) + KYWC Architects
Jung Clinic / Kim Seunghoy (Seoul National University) + KYWC Architects, © KIM Jaekyung
© KIM Jaekyung

© KIM Jaekyung © KIM Jaekyung © KIM Jaekyung © KIM Jaekyung + 30

  • Structural Engineer

    Yoon Koojo Structural Engineering Co.
  • Construction

    Ean R&C (Kim Jongkyu)
  • More Specs Less Specs
© KIM Jaekyung
© KIM Jaekyung
Diagram
Diagram
© KIM Jaekyung
© KIM Jaekyung

Text description provided by the architects. From the Private Sector to Public Space

The site of the Jung Clinic is located on the junction between the main roads in Jeju-si. The design was focused on how to transform the intersection of cars into a space for pedestrians, while performing its function as a building specialized as a clinic. Though the space of the Jung Clinic is on private land, it has been presented to the city as a garden open to the public. Marking cardinal points by responding to the characteristics of a junction, its mass is designed for building situated at a corner. A protruding mass of six meters gives an impression of a main gate and helps to display the view to Hallasan (mountain) and the sea in the waiting room on the third floor. A simple mass composed of a concrete wall and a column forms a balcony and a courtyard to make a detailed expression at every corner, and the lower part of wood louver intervenes to give more delicate scale at the pedestrian level. Internal central space is opened through three floors to create three-dimensional circulation of path as another public space indoors. Walking along the junction, the pedestrian is led to their destination, such as that of a dental clinic, a surgical, a hospital, a café, or a pharmacy while they enjoy the outdoor paths and indoor paths, all in the urban space of this building. The clinic and neighborhood facilities provide visitors with calm out door spaces such as the garden and terrace, as well as convenient indoor space. The Jung Clinic suggests joining the private area and public area and how to combine spaces of a special function (a room) and the general urban space (a path and open space).

© KIM Jaekyung
© KIM Jaekyung
Section
Section
© KIM Jaekyung
© KIM Jaekyung
Detail
Detail

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
KYWC Architects
Office
Kim Seunghoy (Seoul National University)
Office
Cite: "Jung Clinic / Kim Seunghoy (Seoul National University) + KYWC Architects" 17 Dec 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/885528/jung-clinic-kywc-architects/> ISSN 0719-8884
© KIM Jaekyung

交叉口诊所 Jung Clinic / Kim Seunghoy (首尔大学) + KYWC Architects