All
Projects
Products
Events
Competitions

Apple Park Visitor Center / Foster + Partners

Apple Park Visitor Center / Foster + Partners

Courtesy of Foster + Partners Courtesy of Foster + Partners Courtesy of Foster + Partners Courtesy of Foster + Partners + 7

 · 
Cupertino, United States
  • Architects Authors of this architecture project Foster + Partners
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Effisus, Terrazzo & Marble
More Specs Less Specs
Courtesy of Foster + Partners
Courtesy of Foster + Partners

Text description provided by the architects. The Visitor Center along Tantau Avenue, designed as an exclusive public gateway to Apple Park, it features an expansive roof terrace with stunning views of the main building that offers a unique glimpse into Apple Park.

Nestled within a carefully planted olive grove, an exceptionally transparent envelope sits below a floating carbon-fiber roof, which cantilevers over outdoor seating areas on either side. Its softly-lit timber soffit gives the interior an inviting warmth, while the full-height glazing dematerializes the building volume.

Courtesy of Foster + Partners
Courtesy of Foster + Partners

Visitors are greeted with a large scaled model of Apple Park – seemingly suspended in mid-air – milled and finished by the same machines that create the signature Apple products. Visitors also have the opportunity to get a closer look at the main building from the roof terrace of the Visitor Center, which offers an unmatched panoramic view of Apple Park. A delicate screen of thin, curved carbon-fiber fins shades the terrace, where people can relax and take photos against the lush backdrop of Apple Park.

Courtesy of Foster + Partners
Courtesy of Foster + Partners

Stefan Behling, Head of Studio, Foster + Partners commented, “The idea was to create a delicate pavilion where visitors can enjoy the same material palette and meticulous detailing seen in the Ring Building in a relaxed setting, against the backdrop of Apple Park.”

Special Apple merchandise, exclusive to the Visitor Center, is available as souvenirs. At the southern end of the Visitor Center is a café – a place of relaxation and repose, where visitors can enjoy the verdant Californian landscape that surrounds Apple Park.

Courtesy of Foster + Partners
Courtesy of Foster + Partners

Several elements from the main building are replicated at the Visitor Center to give people a taste of the precision detailing at Apple Park. For instance, the design of the staircases is inspired by the similar ones in the main building, clad with the same quartz stone, and the countertop at the café is made with the same marble as the main restaurant.

Courtesy of Foster + Partners
Courtesy of Foster + Partners

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Apple Park Visitor Center / Foster + Partners" 21 Nov 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/884071/apple-park-visitor-center-foster-plus-partners/> ISSN 0719-8884
Courtesy of Foster + Partners

苹果总部游客中心 / 福斯特建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.