Naver Imae Nursery School / D.LIM architects

Naver Imae Nursery School / D.LIM architects

Naver Imae Nursery School / D.LIM architects - Image 2 of 41Naver Imae Nursery School / D.LIM architects - Windows, FacadeNaver Imae Nursery School / D.LIM architects - Windows, FacadeNaver Imae Nursery School / D.LIM architects - Windows, FacadeNaver Imae Nursery School / D.LIM architects - More Images+ 36

Seongnam-si, South Korea
More SpecsLess Specs
Naver Imae Nursery School / D.LIM architects - Windows, Facade, Cityscape
© Joonhwan Yoon
First floor plan

Text description provided by the architects. The Naver Imae Nursery School, established on the eastern edge of Bundang, is a nursery school that teaches 300 students. with a college scale garden, a slope that extends more than ten metres across the site, and the requirement of a 20% legal building coverage ratio within a green area, a design plan for a new type of nursery school was initiated.

Naver Imae Nursery School / D.LIM architects - Windows, Facade
© Joonhwan Yoon
Naver Imae Nursery School / D.LIM architects - Windows
© Joonhwan Yoon

Utilizing the naturally graded site, the building was organised into three levels: the parking lot and support facility on the lowest level, and the nursery facility on the upper two levels. The children were given a safe school where its confines accommodate all parking demands and bus turns. By using the sloped site in an efficient way, an underground space of the same conditions as the ground level receives natural light was made possible during planning, and except for the top level, al floors are in contact with the ground, meaning almost every nursery classroom has a front yard. 300 students are dispersed across three different building units, connected through the underground stylobate.

Elevation 01
Section 01
Naver Imae Nursery School / D.LIM architects - Windows, Facade
© Joonhwan Yoon

These three buildings are placed in a row from east to west, with the playground at the centre, embracing the warm sunlight from the south. Modularized plies were placed between classrooms to compose the rest room and playroom. As the building's height gradually escalates following the incline upward, it naturally assimilates with the surrounding mountain scene. The physical properties of the achromatic cement bricks and exposed concrete finishing become nature's background and goes along with the surrounding green.

Naver Imae Nursery School / D.LIM architects - Chair
© Joonhwan Yoon

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Naver Imae Nursery School / D.LIM architects" 17 Nov 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/883626/naver-imae-nursery-school-dulim-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.