Veoveo House / Verne Arquitectura

Veoveo House / Verne Arquitectura

© Pablo García Esparza © Pablo García Esparza © Pablo García Esparza © Pablo García Esparza + 21

Artica, Spain
  • Architects: Verne Arquitectura
  • Area Area of this architecture project Area:  35
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Pablo García Esparza
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Technal, Inalco, Knoll
  • Architects In Charge: Víctor Larripa, Javier Martín, Daniel Ruiz de Gordejuela, Javier Martínez
  • Other Participants: Daniel González
More Specs Less Specs
© Pablo García Esparza
© Pablo García Esparza

Text description provided by the architects. In some cases, the greatest value of a house is its relationship with the immediate exterior; its views to a garden full of vegetation. Such is the case of the Veoveo House; a small extension of a large single family house built in the eighties.

Axonometric Details
Axonometric Details

The Veoveo House is, then, a stone box that stands on an old terrace and is drilled in two very specific points: the first point is a big eye on the main front, which stares out over the garden, always so green and so cared for by the owners. The second, on the other hand, is a horizontal crevasse, a ribbon window, oriented towards the north and that allows the views towards the top of mount San Cristóbal. Thus, this extension puts in value, even emphasizes, a so pleasant environment that already surrounded the pre-existing single-family home.

© Pablo García Esparza
© Pablo García Esparza

With its more contemporary and strong forms, and with its stone look, it contrasts strongly with that house, of a more traditional character. By contrast, however, some visual harmony is achieved: the new house – the Veoveo House - does not quarrel with the existing house, it is simply different, new.

West Section Details
West Section Details

It is an extension to the house, in its inside a playroom and children's living room; hence the interior makes use of color, without falling into aggressive contrasts: blue, pink, green. Wood also plays an important role in the pallet of interior materials. The furniture is not less taken care of: Knoll pieces, a green furniture from USM or the beautiful Molteni Bookcase dialogue with each other, and also with the colors of the walls and the vegetation of the landscape that "enters" through the windows

© Pablo García Esparza
© Pablo García Esparza

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Veoveo House / Verne Arquitectura" 17 Oct 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/881621/veoveo-house-mlmr-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Pablo García Esparza

强迫症最喜欢的住宅立面 Veoveo House / Verne Arquitectura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.