Zoom image | View original size
In some cases, the greatest value of a house is its relationship with the immediate exterior; its views to a garden full of vegetation. Such is the case of the Veoveo House; a small extension of a large single family house built in the eighties. The Veoveo House is, then, a stone box that stands on an old terrace and is drilled in two very specific points: the first point is a big eye on the main front, which stares out over the garden, always so green and so cared for by the owners. The second, on the other hand, is a horizontal crevasse, a ribbon window, oriented towards the north and that allows the views towards the top of mount San Cristóbal. Thus, this extension puts in value, even emphasizes, a so pleasant environment that already surrounded the pre-existing single-family home. With its more contemporary and strong forms, and with its stone look, it contrasts strongly with that house, of a more traditional character. By contrast, however, some visual harmony is achieved: the new house – the Veoveo House - does not quarrel with the existing house, it is simply different, new. View more View full description
Share Share