All
Projects
Products
Events
Competitions

Cubby Office / Krisna Cheung Architects

Cubby Office / Krisna Cheung Architects

© Nic Granleese © Nic Granleese © Nic Granleese © Nic Granleese + 18

Extension  · 
North Melbourne, Australia
  • Architects Authors of this architecture project Krisna Cheung Architects
  • Area Area of this architecture project
    50.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Ampelite, Australian Sustainable Hardwoods (ASH), Hazelwood & Hill Timber, Rapid Perforating
  • Photographs

    • Contractor

      Selborne Construction
    • Landscape Designer

      Amanda Oliver Gardens
    • Site

      30m2
    More Specs Less Specs
    © Nic Granleese
    © Nic Granleese

    Text description provided by the architects. The line dividing work and personal life are getting blurry in this age of technology, and it’s no exception for architects. This personal project, the extension to the previous Studio Garage project, utilizes similar facade but for a different purpose, and therefore, a different type of commercial space is built inside it.

    Plans
    Plans

    Blurring the line between work and home life is exactly the desire behind this project. We aim to bring together the seriousness of work with the playfulness of our children, thus the Cubby Office, which allows us to monitor and connect with the kids during working hours. It is made possible by the perforated metal sheet which is used as the floor for the upper level. It serves as the element of surprise and playfulness -which identify it as the cubby space. It achieves both aesthetic and functional purpose; the translucent floor creates a feeling of soaring high ceiling for the otherwise tight space.

    © Nic Granleese
    © Nic Granleese

    The semi-solid floor also allows a more efficient use of lighting and energy, whether it’s the heat coming from the ground floor or the cool air from the air conditioning on the upper floor. It moderates the building’s temperature as a whole. Surprise and playfulness continue to be the theme for this construction even to the functional part. Every nook and cranny is maximised as storage with shadow lines as a handle, giving them the illusion of being secretive.

    Sketch
    Sketch

    Then there is the “secret” deck, meant to replace the outdoor courtyard where the Cubby Office now stands. The unassuming space takes advantage of the vantage point to city skyline where the family can enjoy the unobstructed views of New Year’s Eve fireworks and celebrate the alliance of their work and home life.

    © Nic Granleese
    © Nic Granleese

    Project gallery

    See all Show less

    Project location

    Address: North Melbourne, Victoria, Australia

    Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
    About this office
    Cite: "Cubby Office / Krisna Cheung Architects" 16 Oct 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/881524/cubby-office-krisna-cheung-architects/> ISSN 0719-8884
    © Nic Granleese

    “暗藏玄机”的办公室 Cubby Office / Krisna Cheung Architects

    You've started following your first account!

    Did you know?

    You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.