the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. LOT-EK
  6. 2016
  7. Carroll House / LOT-EK

Carroll House / LOT-EK

  • 09:00 - 12 October, 2017
Carroll House / LOT-EK
Carroll House / LOT-EK, © Danny Bright
© Danny Bright

© Danny Bright © Danny Bright © Danny Bright © Danny Bright + 27

  • Architects

  • Location

    Brooklyn, United States
  • Design

    Ada Tolla, Giuseppe Lignano; Principals, Virginie Stolz; Project Architect
  • Area

    5000.0 ft2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Danny Bright
© Danny Bright

Text description provided by the architects. Carroll House is a single-family residence located in a typical 25x100-feet Brooklyn corner lot. 21 shipping containers are stacked and cut diagonally along top and bottom, generating a monolithic and private volume within the urban fabric.

© Danny Bright
© Danny Bright

© Danny Bright
© Danny Bright

The diagonal cut modifies the conventional ground-floor rear yard type and uses, allocating outdoor space at each level. At the same time, the container walls along the diagonal cut shield the outdoor space from passers-by. Large sliding glass walls create continuity between indoor space and outdoor private enclosed decks.

© Danny Bright
© Danny Bright

At ground level, the diagonal cut provides entry to the cellar and garage. Kitchen, dining and living room occupy the first floor above ground, while the area right above the garage ramp forms a media room with bleacher seating and projector.

© Danny Bright
© Danny Bright
Container Diagram
Container Diagram
© Danny Bright
© Danny Bright

The kids’ level is right above, with the intimate space of single containers providing privacy to the bedrooms and a large open area dedicated to playing. At the top, the master bedroom is split into an open space with a bed and a large bathtub and a large dressing area with powder rooms. The container assembly optimizes usage, recombining all leftovers generated by the diagonal cut.

© Danny Bright
© Danny Bright
Cite: "Carroll House / LOT-EK" 12 Oct 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/881396/carroll-house-lot-ek/> ISSN 0719-8884
© Danny Bright

拨地而起,让集装箱住宅冲破大地 Carroll House / LOT-EK