the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Japan
  5. SNARK
  6. 2017
  7. House in Hamajiri / SNARK

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

House in Hamajiri / SNARK

  • 00:00 - 4 October, 2017
House in Hamajiri / SNARK
House in Hamajiri / SNARK, © Lo.cul.p
© Lo.cul.p

© Lo.cul.p © Lo.cul.p © Lo.cul.p © Lo.cul.p + 19

  • Architects

  • Location

    Takasaki, Japan
  • Lead Architects

    Rei Oshima
  • Area

    72.06 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Lo.cul.p
© Lo.cul.p

Text description provided by the architects. This project is a house renovation with 35 years of age. It is a two-story wooden house located anywhere, consisted of finely divided rooms, according to the needs of the living at the time.

© Lo.cul.p
© Lo.cul.p
Floors Plans
Floors Plans
© Lo.cul.p
© Lo.cul.p

I wanted to let the sun entering from the opening in the south spread throughout the room because I expected that the room would be left when three families lived, so I dismantled the walls separating the rooms.I was able to feel the freshness by removing the walls, making space, passing through light and wind, and at the same time, I felt coolness that I could not explain by looking at the existing beams and pillars hidden in the finish.

© Lo.cul.p
© Lo.cul.p

The state where the expression of the tree is visible and the structure is exposed is seen as unfinished, but by cutting the finish it led to a simpler expression.Moreover, by rebuilding while harmonizing with the existing material, it became a design that can only be done by the renovation.

© Lo.cul.p
© Lo.cul.p
Cite: "House in Hamajiri / SNARK" 04 Oct 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/880773/house-in-hamajiri-snark/> ISSN 0719-8884