the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. YDS Architects
  6. 2014
  7. House I / YDS Architects

House I / YDS Architects

  • 20:00 - 22 September, 2017
House I / YDS Architects
 House I  / YDS Architects, © Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji
© Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji

© Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji © Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji © Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji © Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji + 26

© Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji
© Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji

Text description provided by the architects. The design image is interaction between inner spaces and outer spaces. The outer space inserts into the architecture, so that light and wind brought from the outer space will go into the inner space.

Perspective Section
Perspective Section

Inner space and outer space would integrate, and Nature and architecture would blend with each other. To realize the concept of ‘Box of Light’, the intention is to design the terrace like floating in the space.

Axonometry
Axonometry

Using LVL woods as beams and let them stacked with laminated wood beams, and placing the core of structure in the 1st floor with many columns in the spaces of lavatories and storages, simple spaces with voids come into being.

© Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji
© Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji

There are three voids through which various lights and shadows will go into the spaces and people feel the transition of light and shadow. From the living rooms and rooms around the terrace, one would feel light and wind. The narrow terrace is a private space which functions as an outside living room. In the living room which is sandwiched by two terraces, people always feel nature. Through two small voids which are architectural devices of light, strong or ambient light go through. These light would express transitional beauty and embody the concept of ‘MA(Void)’ which is a Japanese traditional concept. At night, the outside void would function as a luminaire.

© Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji
© Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji

This is an attempt to design light within the white space by making various inner voids and inserted outer voids.

View the complete gallery

About this office
Cite: " House I / YDS Architects" 22 Sep 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/879908/house-i-yds-architects/> ISSN 0719-8884
© Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji

白墙是光的主舞台 House I / YDS Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.