SEP House / MMA Studio

SEP House / MMA Studio

© Celso Pilati© Celso Pilati© Celso Pilati© Celso Pilati+ 31

Curitiba, Brazil
  • Architects: MMA Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  767
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Celso Pilati
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Alubauen, Decorea, Ieklo Estruturas Metálicas
  • Team:Mauricio Melara, Natassia Moro, Gisele Bahl, Naiara Marchetto
  • Constructor:Greenwood
  • Colaborator:Salvador Porres e Estrutural Sr. Marco A. Rodrigues
  • Architect In Charge:Mauricio Melara
  • City:Curitiba
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Celso Pilati
© Celso Pilati

The ground of 1200m² has a strong slope and is surrounded by native forest with the most varied types of trees. The architectural design approach was based on keeping the forest intact and at the same time not sacrificing the sunshine.

© Celso Pilati
© Celso Pilati

A large deck at the level of the treetops and generous openings in the inner facade solved the goal. Corten steel of orange coloration in symmetrical plates, contrasting with the natural environment was used in the front facade. Few openings to the street guarantee the privacy of the residents.

© Celso Pilati
© Celso Pilati

In the underground floor we design 6 cars vacancies, sauna, music studio and service dependencies. Downstairs is the double ceiling heigh living room, dining room, gourmet area, kitchen and home theater. In the upper floor the main suite with exclusive bathrooms and closets, is separated by a metallic catwalk of the other two smaller suites, in order to guarantee greater privacy to the couple.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
Section
Section

The vertical circulation (ladder and elevator) was located on the central axis of the house.

Photovoltaic panels and use of rainwater ensures the production of electricity and low water consumption.

© Celso Pilati
© Celso Pilati

The outside deck in certified wood has become a large open room at the level of the treetops.

© Celso Pilati
© Celso Pilati

The triangular pool follows the geometry of the batch. Covered with Hijau stone, has a shallow part for the placement of sun loungers.

© Celso Pilati
© Celso Pilati

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "SEP House / MMA Studio" [Casa SEP / MMA Studio] 19 Sep 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/879486/sep-house-mma-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.