the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. Remy Arquitectos
  6. 2017
  7. FSY House / Remy Arquitectos

FSY House / Remy Arquitectos

  • 11:00 - 8 September, 2017
FSY House / Remy Arquitectos
FSY House / Remy Arquitectos, © Alejandro Peral
© Alejandro Peral

© Alejandro Peral © Alejandro Peral © Alejandro Peral © Alejandro Peral + 27

  • Architects

  • Location

    Buenos Aires, Argentina
  • Design Team

    Andrés Remy, Julieta Rafel, Diego Siddi, Melisa Gazdik, Juan Etala, Sebastián Billone
  • Area

    550.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

Text description provided by the architects. The FSY house is located within a gated community on the outskirts of Buenos Aires, on a plot overlooking a small lagoon and a golf course. Designed for a couple that privileges the spaces of relaxation and reunion for when their children and grandchildren visit them.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

At pedestrian level, the front facade seduces with a set of concrete planes that fuses with the large panels of the gate and main door clad in Neolith, and a passive parasol system of micro perforated sheets that filters and gives privacy to the openings. We get to the entrance door after walking on travertine steps that contrast with the intense foliage of the plants that surround the path. The exterior wall covered in travertine accompanies us to the interior. In front of this, a wall covered from floor to ceiling in lapacho wood hides the doors to the guest bathroom and spa.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral
Lower Floor Plan
Lower Floor Plan
© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

The axis of circulation of the house is the large central space in double height. An exposed concrete wall, with a handmade cast, emerges from the reflection pool and disappears into the sky through the glazed roof. This meeting point of the house visually links all the rooms of the house. The reflection pool, coated in dark porfido, marks the bottom of the travertine ladder that floats on the water. Separated by a system of solid wooden jambs, the reflecting pool becomes the pool of the spa.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

The spa, realized in dark tones and exposed concrete walls, creates an atmosphere of relaxation that invites to enjoy the indoor pool. The spa communicates to the outside through a large glazed pivot door, which allows access to the gallery that extends from the side to the back of the house. Overlooking the garden, a double living, and formal dining room takes shape. All set with minimal furniture of the highest quality. The travertine marble floor extends to the outside, blurring the boundary between the inside and the outside.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

The kitchen and casual dining develops longitudinally to the ground and expands in the semi-covered barbecue separated from the main volume of the house. The quincho, like the rest of the house, was designed as a premier space. It stands out for its wooden ceiling that contrasts strongly with the volume of grill and kitchen in black slate. This space and infinity pool towards the lagoon form the space of relaxation for the guests of the house.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

On the upper floor, to the front, we have three bedrooms en suite for guests. Each one with different dimensions to accommodate both a couple or a couple with children. To the back of the building, taking advantage of the best visuals, the main suite and office spread.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

The office has a direct access from the main circulation. It develops in an L-shape, with a glazed roof sector that fills the place with light, to ensure good natural lighting throughout the day. In this room, the wooden floor is the negative of the exposed concrete ceiling, which copies the drawing of the wooden planks. The master suite consists of the sleeping space, dressing room, and bathroom. Each space was designed to be used independently, without disturbing other sectors.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

In the last level, accessible only through the elevator, there is an atelier with access to the terrace. The 360º views are the inspiration for the use of the studio. A home designed to entertain the family and enjoy with company. Working with a finely dosed pallet of materials linking lapacho wood, travertine marble, exposed concrete, and details of black granite and black slate.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

View the complete gallery

About this office
Remy Arquitectos
Office
Cite: "FSY House / Remy Arquitectos" 08 Sep 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/879072/fsy-house-remy-arquitectos/> ISSN 0719-8884