the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurants & Bars
  4. China
  5. STUDIO DOHO
  6. 2017
  7. Poke Poke / STUDIO DOHO

Poke Poke / STUDIO DOHO

  • 17:00 - 21 August, 2017
Poke Poke / STUDIO DOHO
Poke Poke / STUDIO DOHO, © M2STUDIO
© M2STUDIO

© M2STUDIO © M2STUDIO © M2STUDIO © M2STUDIO + 15

  • Architects

  • Location

    Shanghai, China
  • Lead Architects

    Xin Dogterom, Jason Holland
  • Area

    32.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© M2STUDIO
© M2STUDIO

Text description provided by the architects. STUDIO DOHO developed an “Urban Surf” concept for new Shanghai-based restaurant POKE POKE. The 32 sqm project, situated on the ground floor of an old Shanghainese lane house in the Jing’an District of the city, makes a bold statement with its gradient blue façade and surfboard inspired countertops.

Plan
Plan

The client’s brief challenged the designers to create a modern eatery that reflects the Hawaiian origins of its food within the constraints of the small space. STUDIO DOHO created outdoor bar counters that transition into the ordering area, while linking the interior and exterior space.  The counter-tops with a colorful surfboard tip to integrate them into the façade.  The storefront was designed with a gradient tile mosaic that transitions from ocean blue to white, adding color to the streetscape.

© M2STUDIO
© M2STUDIO

Extensive demolition work was required on the interior, including adding steel structure to allow the existing walls to be removed and create sufficient space for the kitchen and dining area.   The colorful material palette was kept simple on the cozy interior, creating a relaxing café atmosphere.

© M2STUDIO
© M2STUDIO
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Poke Poke / STUDIO DOHO" 21 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/878046/poke-poke-studio-doho/> ISSN 0719-8884
© M2STUDIO

上海 Poke Poke 餐厅 / STUDIO DOHO