Box House / Ming Architects

Box House / Ming Architects

Kitchen. Image Courtesy of Ming ArchitectsStaircase. Image Courtesy of Ming ArchitectsRoof Garden. Image Courtesy of Ming ArchitectsEntry. Image Courtesy of Ming Architects+ 18

  • Architects: Ming Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  640
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AGC, Kawajun Singapore Pte, Lumber Mart Pte
  • Lead Architect:Tan Cher Ming
  • C&S Engineer :JS Tan & Associates
  • Quantity Surveyor :CST Consultants
  • Country:Singapore
More SpecsLess Specs
Main Door. Image Courtesy of Ming Architects
Main Door. Image Courtesy of Ming Architects

Text description provided by the architects. The whitewashed boxy architecture stands out conspicuously along a street of nondescript houses, differentiating itself from the neighbors with its clean white façade with precise edges. Home to a floriculture enthusiast and her family, this house sets out to fulfill the brief of amalgamating both quality living spaces and ample outdoor areas all around the house.

Roof Garden. Image Courtesy of Ming Architects
Roof Garden. Image Courtesy of Ming Architects
1st Floor Plan
1st Floor Plan
Entry. Image Courtesy of Ming Architects
Entry. Image Courtesy of Ming Architects

Inspired by the fundamentals of block building, the architecture is conceived by the thoughtful placement of volumes stacking upon one another. Besides creating bold spatial depth to the façade, the dynamic composition of such volumes also resulted in pockets of lush greenery intertwining with various living spaces. This deliberate planning bridges nature and living, and blurs the indoors and the outdoors.

Staircase. Image Courtesy of Ming Architects
Staircase. Image Courtesy of Ming Architects

Three elements – whitewashed walls, timber and greenery, are present throughout the house, tying them closely to the given brief by the client – minimal, earthy yet impactful. The balance of material establishes a cohesive outlook - with the greens softening the robust edges of the stacked volumes and timber complementing both elements overall. Tropical chengal hardwood cladded steel canopies were placed strategically at various openings to frame the intended views of the lush surroundings, while chengal screens were deployed to filter the harsh sunlight as well as to provide privacy for the family.

Kitchen. Image Courtesy of Ming Architects
Kitchen. Image Courtesy of Ming Architects
Roof Garden. Image Courtesy of Ming Architects
Roof Garden. Image Courtesy of Ming Architects

With gardens and terraces peppered throughout the house on all levels, each indoor space overlooks onto an accompanying green area that brings tranquility and nature right into the house.

Originally published on August 15, 2017

Facade. Image Courtesy of Ming Architects
Facade. Image Courtesy of Ming Architects

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Box House / Ming Architects" 28 Mar 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/877608/box-house-ming-architects> ISSN 0719-8884
Facade. Image Courtesy of Ming Architects

白盒与绿叶相伴 Box House / Ming Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.