the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. China
  5. Spacemen
  6. 2016
  7. Gold 800 Experience Centre / SPACEMEN

Gold 800 Experience Centre / SPACEMEN

  • 19:00 - 10 January, 2018
Gold 800 Experience Centre / SPACEMEN
Gold 800 Experience Centre / SPACEMEN, © Min Chen Xuan
© Min Chen Xuan

© Min Chen Xuan © Min Chen Xuan © Min Chen Xuan © Min Chen Xuan + 24

  • Architects

  • Location

    Westgate Plaza 4/F, 1038 Nanjing West Road, Jing'an, China
  • Design Principal

    Edward Tan
  • Design Team

    Kyan Foo, Raymond Tang, Ivan Gu
  • Area

    600.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Min Chen Xuan
© Min Chen Xuan

Text description provided by the architects. SPACEMEN were commissioned to design an experiential centre for a first-of-its-kind premium lifestyle consultant and its ultra exclusive members-only club lounge. Due to the high profile of the clubs’ clientele an emphasis on discripency was of high importance.

Material_Isometric
Material_Isometric

Just like the smooth stroke of a calligraphy brush in motion, the entire flow of the space was designed so that clients can be swiftly guided upon arrival into their designated appointment areas and rooms. Transitioning between space to space will feel effortless and seamless.

© Min Chen Xuan
© Min Chen Xuan

A rich palette of brass metal strips and white volakas marble line the entrance foyer and stretch the entire corridor to the members only lounge area.  

© Min Chen Xuan
© Min Chen Xuan

Where culture embraces the future’, was the approach we adopted to showcase the brands vast portfolio of luxury services and and endless number of limited edition products available to their members. Transparent touch screens, surround sound systems and HD projectors for the experiential rooms for consultants to give presentations and touch-operated interactive countertop for the product zone enhance members shopping experience.

Layout_Plan_Gold
Layout_Plan_Gold

Members entering the premise from the VIP lift entrance will be greeted with a lavish transparent bamboo screen that allows sunlight to penetrate and brighten the lobby and lounge throughout the day. 

© Min Chen Xuan
© Min Chen Xuan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Gold 800 Experience Centre / SPACEMEN" 10 Jan 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/877569/gold-800-experience-centre-spacemen/> ISSN 0719-8884
© Min Chen Xuan

精佰生活体验中心 / SPACEMEN

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.