the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurant
  4. Israel
  5. SO Architecture
  6. 2007
  7. Rosso Restaurant / SO Architecture

Rosso Restaurant / SO Architecture

  • 00:00 - 15 November, 2008
Rosso Restaurant / SO Architecture
Rosso Restaurant / SO Architecture

Rosso Restaurant / SO Architecture Rosso Restaurant / SO Architecture Rosso Restaurant / SO Architecture Rosso Restaurant / SO Architecture + 11

  • Architects

  • Location

    Ma'alot Margalit Ben Yishai, Bnei Brak, Israel
  • Project Team

    Shachar Lulav, Oded Rozenkier, Eran Mebel
  • Area

    60.0 m2
  • Project Year

    2007

Text description provided by the architects. The Rosso restaurant is situated in Ramat Yishay, a town in the valley of Yezre-el in the Northern part if Israel.

The beautiful scenery of the Northern part of Israel, with its landscapes of green and red fields, covering the low hills, is a popular tourist attraction, inviting visitors to excursions, with quiet fields, and inviting places to rest in the shadow of oak trees.

The brief seeks to enlarge the existing restaurant space (also designed by SO Architecture) into a back room with proportion of five to two that should allow the arrangement of intimate functions and parties, as well as being integrated as part of the restaurant.

The green hill around the place influenced the design of the place. The planning seeks to explore - How to give to the restaurant space the feeling of its surrounding. The design checks in what manner could it produce an atmosphere, or feeling, of being outside while sitting inside. The designers checked in depth on how to give the diner a feeling of an agreeable space that on the one hand embarrasses, and on the other let it feel airy.

The atmosphere in the restaurant is pleasant. The furrowed fields, which are framed by the strip of windows, find its continuation in the ceiling, and embrace the diner as if by the foliage of trees, with the furrows flowing to the horizon.

The walls are covered in softly textured upholstery - dark gray near to the view, and a light gray at the interior walls - to enlarge the feeling of space. The ceiling is built of thirty-six steel contoured structures, and covered by painted wood. The chairs and the wide windows are decorated in plant motives to enforce the connection with the surrounding scenery. When night falls, the lighting, which is between the ceiling beams, forms a warm and somewhat mysterious, atmosphere.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
SO Architecture
Office
Cite: "Rosso Restaurant / SO Architecture" 15 Nov 2008. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/8768/rosso-restaurant-so-architecture/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.