the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. BHIS
  6. 2016
  7. House in Fukushima / BHIS + K's planning

House in Fukushima / BHIS + K's planning

  • 22:00 - 26 July, 2017
House in Fukushima / BHIS + K's planning
House in Fukushima / BHIS + K's planning, © Shinkenchiku-sha
© Shinkenchiku-sha

© Shinkenchiku-sha © Shinkenchiku-sha © Shinkenchiku-sha © Shinkenchiku-sha + 40

© Shinkenchiku-sha
© Shinkenchiku-sha

Text description provided by the architects. The site is at Fukushima city in Fukushima prefecture. I had a plan to build my house on the site that my family owns. The site was a piece of bare land burned down by fire. It happened a half year after The Great East Japan Earthquake. After the earthquake, I suffered a down turn in my life.

© Shinkenchiku-sha
© Shinkenchiku-sha
Site Plan
Site Plan
© Shinkenchiku-sha
© Shinkenchiku-sha

For example, the damage due to the earthquake in Fukushima and the resulting nuclear pollution caused by it was devastating. In addition, my grandmother’s death has affected my personal life. In the midst of that situation, I envisioned an open Architecture.

© Shinkenchiku-sha
© Shinkenchiku-sha

I thought about the relationship between nature and architecture, where and how to place the cube geometrically. The internal wall creates an abundance of life and relates it seamlessly to the external wall.

Plan
Plan

Providing a flexible finishing touch to the external wall, for the surface I used clapboard. In the inside, by representing a frame work of conventional wooden architecture, it made possible to create space and atmosphere of a folk dwelling.

© Shinkenchiku-sha
© Shinkenchiku-sha

The nine cubes that are split by angles create harmony and various spaces by length or size and so on. Inside, it has a succession of walls that constitutes a link to the external environment. The entrance has a surrounding that gives the home a natural look.

© Shinkenchiku-sha
© Shinkenchiku-sha

The array of internal view creates a sequence. Because it is my own home, I create a spatial composition, which makes it possible to renew for expansion. It was my goal to ‘’live within the frameworks’’. This is similar to a way of living in an old folk home. It adapts to social background and family structure.

© Shinkenchiku-sha
© Shinkenchiku-sha

The people who live in it are refreshed by it, and achieve the mission of ‘’Metabolism in the Fall’’. To satisfy the mission, I used building material that is only necessary for the architecture of Quasi-Fire zones and I hardly used any finishing material.

© Shinkenchiku-sha
© Shinkenchiku-sha

The plan was for me to live with my mother. Next door, there are two apartments that I own. On the same site, I plan to build an additional minute building cube. This can share the function of the house and be the core to the node.

© Shinkenchiku-sha
© Shinkenchiku-sha

To achieve this purpose, the bathroom is located at a location that is easily accessible from the outside. Since my mother holds a daily music class, many kids enter and exit the house. My wish is that the site creates happiness and joy. I hope the view of kids becomes part of the house. Then, I can show the open environment to the neighborhood.

View the complete gallery

Cite: "House in Fukushima / BHIS + K's planning" 26 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/876516/house-in-fukushima-bhis-plus-ks-planning/> ISSN 0719-8884
© Shinkenchiku-sha

立方体的不规则叠加,内部空间更加灵魂 / BHIS + K's planning