the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United Kingdom
  5. McLaren.Excell
  6. 2017
  7. Kew House / McLaren.Excell

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Kew House / McLaren.Excell

  • 03:00 - 26 July, 2017
Kew House / McLaren.Excell
Kew House / McLaren.Excell, © Simone Bossi
© Simone Bossi

© Simone Bossi © Simone Bossi © Simone Bossi © Simone Bossi + 44

© Simone Bossi
© Simone Bossi

Text description provided by the architects. Kew House involved the complete re-structuring of a Victorian London house and former stable yard in Richmond, turning a house of many small rooms into a series of orchestrated spaces that allow the house to breathe and flow.

© Simone Bossi
© Simone Bossi

The project principally involved the building of a rear extension, comprising of two chamfered forms nestling together. Externally, the extension sits in sharp contrast to the background of the painted-out rear façade of the original house – standing proud and distinct, with walls of pale and pitted masonry bedded down on lime mortar applied roughly and heavily brushed across the brick face.

Ground Floor Demolition Details
Ground Floor Demolition Details
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

The simplicity of the exterior belies the complexity of concealed structures, interlocking pitched roofs and wedge shaped walls – all neatly resolved so as not to compromise the purity of form. The faceted nature of the exterior is accentuated by tapering window and door reveals – their depth and shadow lend a massive quality which, together with the rough pointed brickwork and grounding concrete plinths, results in a structure possessed with a sense of mass and permanence, as though carved out of a rock.

© Simone Bossi
© Simone Bossi

Internally, the form and structure combine to produce a dramatic folding and interlocking ceiling-scape, stitching together the two external forms and bringing together the old and new elements of the house. The theme of mass and solidity continues, with in-situ concrete elements defining the arrangement of rooms and providing the backbone to the interior scheme.

© Simone Bossi
© Simone Bossi

A concrete floor floods the interior and forms the visual base to the concrete structural elements on which the scheme pivots: a central spine wall forms the core of the building around which circulation space, the staircase, a cloakroom and the kitchen all hang, and a sculptural concrete work island sits at the centre of the main living space. Views of the garden have been framed through monumental openings, positioned to converge on the mature Magnolia tree at the center of the garden, whose depth provides deep sills on which to sit.

© Simone Bossi
© Simone Bossi

The structural gravitas is tempered by the internal wall paneling and joinery. Slender oak fluting and wall panels conceal extensive storage and give a necessary visual lift and softness to the scheme. As with the faceted exterior, relief is used to animate the interior surfaces. Daylight is carefully controlled through a deep window and roof light reveals, and the paneling extends into the period rooms within the house - running across bay windows in the form of a shutter, filtering daylight and providing privacy, sitting in juxtaposition to the restored Victorian detailing.

© Simone Bossi
© Simone Bossi

A simply crafted oak staircase rises up through the house – ascending from the crepuscular entrance hall, light fills and hallways and landings as the stair climbs. Simple bedrooms and bathrooms finish the scheme and complete the transition from the earthy sculptural massing below.

© Simone Bossi
© Simone Bossi

View the complete gallery

About this office
McLaren.Excell
Office
Cite: "Kew House / McLaren.Excell" 26 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/876454/kew-house-mclarexcell/> ISSN 0719-8884
© Simone Bossi

混凝土的冰冷中透露着木材的温暖: Kew 住宅 / McLaren.Excell