All
Projects
Products
Events
Competitions

Inspe Office / replus design bureau

Inspe Office / replus design bureau

© Sosnov Max © Sosnov Max © Sosnov Max © Sosnov Max + 21

Lviv, Ukraine
  • Architects Authors of this architecture project replus design bureau
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
  • Photographer Created with Sketch.
More Specs Less Specs
© Sosnov Max
© Sosnov Max

Text description provided by the architects. INSPE company has been working in this building for more than 15 years. The main type of activity is the sale of dental equipment and the main clients who visit this room are dentists, so I wanted to make space which is fundamentally different from the stereotyped vision of the interiors of the medical direction. Courageous and at the same time cozy, elegant and brutal.

© Sosnov Max
© Sosnov Max
Isometric
Isometric
© Sosnov Max
© Sosnov Max

The rooms are located on the first and basement floors of the Soviet building of 70s. Architects faced with the difficult task of low elevation, bad quality of the consruсt elements of building and short terms.

© Sosnov Max
© Sosnov Max

The first step was to clear all surfaces to the base, making openings to adjoining area, lowering the level of windows. The discrepancy of the materials of the wall constructions was - architects used it in terms of uniqueness and it became an accent. All the inner part of exterior walls remained uncovered with finishing decoration. The second step was to install all the necessary engineering support for the functioning of the modern office.

© Sosnov Max
© Sosnov Max

An illusory solution is used to illuminate the workrooms - lighting is carried out with the help of floor lamps that operate on the principle of indirect light, that is, the light is reflected from the ceiling down. For the sake of acoustic comfort on the fragments of the ceiling, there are islands of perforated drywall.

© Sosnov Max
© Sosnov Max

The final stage was filling the interior with author's metal elements, vegetation and artist's graffiti. The office facade is used delicately, without attracting too much attention and not destroying the structure of the house and the street. Stucco on the facade is made according to the old recipe.

© Sosnov Max
© Sosnov Max

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Lviv, Lviv Oblast, Ukraine

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Inspe Office / replus design bureau" 17 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/874906/inspe-office-replus-design-bureau/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.