the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Portugal
  5. SALWORKS
  6. 2013
  7. House MP / SALWORKS

House MP / SALWORKS

  • 09:00 - 30 June, 2017
House MP / SALWORKS
House MP / SALWORKS, Courtesy of SALWORKS
Courtesy of SALWORKS

Courtesy of SALWORKS Courtesy of SALWORKS Courtesy of SALWORKS Courtesy of SALWORKS + 11

  • Architects

  • Location

    Ponta Delgada, Portugal
  • Architect in Charge

    Rui Sabino de Sousa
  • Area

    220.0 m2
  • Project Year

    2013
Courtesy of SALWORKS
Courtesy of SALWORKS

Text description provided by the architects. Built in an area of uncertainty between a fast track and a densely wooded area the MP House it is located on the border between the urban and the rural.

Courtesy of SALWORKS
Courtesy of SALWORKS

The deployment of the house on an existing slope allows gaining dominance over a lot of unusual configuration that, strangled in the North, clearly opens to the South.

Courtesy of SALWORKS
Courtesy of SALWORKS

The presence of deciduous trees and the exposure to winds and sounds, caused by the presence of a road led to the use of two attics that protects the House and helps to define 2 patios that preserve the views to the South and to the West.

Courtesy of SALWORKS
Courtesy of SALWORKS

The House was designed in such a way as to conceal with the natural development of the vegetation around it.

Plan
Plan

In the kitchen, there is a vertical element which turns into a strong Southern light and works as a periscope in order to see the ocean on a mirrored surface overcoming the visual barrier imposed by the road.

Courtesy of SALWORKS
Courtesy of SALWORKS

View the complete gallery

About this office
SALWORKS
Office
Cite: "House MP / SALWORKS" 30 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/874496/house-mp-salworks/> ISSN 0719-8884
Courtesy of SALWORKS

森林中的“留白” / SALWORKS

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.