the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Veterinary Clinic
  4. South Korea
  5. Betwin Space Design
  6. 2017
  7. OASIS Veterinary / Betwin Space Design

OASIS Veterinary / Betwin Space Design

  • 19:00 - 7 July, 2017
OASIS Veterinary / Betwin Space Design
OASIS Veterinary / Betwin Space Design, © Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi © Yong-joon Choi © Yong-joon Choi © Yong-joon Choi + 21

  • Design Team

    Ji-young Ahn, Min-woo Nam, Na-young Won
  • Constructor

    Betwin Space Design
  • Brand Identity

    YNL Design
  • More Specs Less Specs
© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

Text description provided by the architects. Recently, a number of pet families are increasing constantly, and accordingly, a number of those who want professional diagnosis and treatment of their pets‟ external wounds and diseases is also increasing. Oasis Veterinary Surgical Center is a veterinary clinic for orthopedics and neurosurgery. Based on the philosophy „to restore function, to save life and to contribute to healthy coexistence of human and animal‟, it performs all about pets from intensive care of serious case and rehabilitation treatment to high level operation. Because it is a clinic specialized for nervous diseases and serious external wounds of joint, spin and fracture, client wanted to create a space to provide trust for customers. It had to be not a clinic blurring the boundary between pet café and pet shop, but a definite clinic with professionality and authenticity focusing on function and system.

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

Entering the clinic, customers‟ eyes are overwhelmed by tone & manner like research room or laboratory. It boasts its beauty as refined as other commercial spaces, but it strengthened its basis of planning with systematic solution before pursuing beauty. Mies van der Rohe‟s “Less is More” and Louis Sullivan‟s “Form Follows Function”. Oasis Veterinary Surgical Center reminds of maxims which have showed the essence of modern design. It established formative beauty of completion for functions and systems with the trust that there are more stories in simpleness.

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi
Floor Plan Rooms Details
Floor Plan Rooms Details
© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

First, its shapes and finishes were chosen considering propensities and behavior patterns of customers‟ pet. Tempered concrete floor is selected for maintenance and sanitation, and round corners are made for dogs‟ peeing behavior. Space composition reflects the features of larger dogs, smaller dogs and cats respectively. Ward for larger dogs is completed as double room with front room, because they bark loudly and need wide action radius, and applies water system for efficient disposal of their excretion. The designer focused only on system in terms of floor planning, and also concentrated on deciding each functional room‟s area and location reasonably.

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi
Process
Process
© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

Besides, the designer planned all the processes of treatment to be exposed and produced spatial atmosphere with professionality in order to give the feeling of trust and relief to patients‟ owners. They can observe whole processes naturally such as examination, treatment, hospitalization, operation, rehabilitation treatment and research. Different compositions by rooms form rhythmical massiveness within a space in the consistent tone. With this, Oasis Veterinary Surgical Center which emptied and filled up in a simple method, keeps its spatial identity and plentifulness even though it is completed with same finishing materials.

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Betwin Space Design
Office
Cite: "OASIS Veterinary / Betwin Space Design" 07 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/874411/oasis-veterinary-betwin-space-design/> ISSN 0719-8884
© Yong-joon Choi

OASIS 宠物医院 / Betwin Space Design

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.