All
Projects
Products
Events
Competitions

Fulham Pavilion / Silver & Co.

Fulham Pavilion / Silver & Co.

© Jason Taylor © Jason Taylor © Jason Taylor © Jason Taylor + 35

Extension  · 
London, United Kingdom
  • Architects Authors of this architecture project Silver & Co.
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2016
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Accoya, VMZINC
  • Lead Architect

    Satchel Tang
More Specs Less Specs
© Jason Taylor
© Jason Taylor

Text description provided by the architects. Silver & Co has designed and converted a derelict shed into a flexible multi-functional art studio for an artist couple and their child at the bottom of a west London garden.

© Jason Taylor
© Jason Taylor

The studio has been designed to meet the sculptor and painter’s needs that include work, hobby, play and storage. It also needs to be turned into a gallery or guest room when needed. With these in mind, the studio has to be as flexible, open and airy as possible.

Floor Plan
Floor Plan
© Jason Taylor
© Jason Taylor
Long Section
Long Section

Under the timber flooring hides a sunken bed that is accessible by lifting a section of the floor mechanically. The birch plywood wall panels on both sides of the kitchenette slide open to reveal an artist’s wash-up sink and a shower room. Hidden within a full height storage cupboard stands a folded table-tennis table, where another of the clients’ passion has been included. Folding desk has been incorporated to allow for a bigger space when it is not being used.

© Jason Taylor
© Jason Taylor

The light-filled space with opening skylights, windows and glazed sliding doors leads onto a heated veranda where the family gets to appreciate their garden and enjoy outdoor dining whenever possible. The location of the studio benefits from direct sunlight and timber louvered canopy and automatic roller mesh blind have been introduced to ensure that the studio and veranda get ample shading and not overheated on sunny days.

© Jason Taylor
© Jason Taylor

Anthracite zinc and Accoya wood cladding, concealing an insulated steel and timber structure, have been chosen for their durability and stability and they compliment with the existing brick back wall.

© Jason Taylor
© Jason Taylor

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Fulham Pavilion / Silver & Co." 01 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/872985/fulham-pavilion-silver-and-co/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.