We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Herschel Supply China Office / Linehouse

Herschel Supply China Office / Linehouse

© Jonathan Leijonhufvud© Jonathan Leijonhufvud© Jonathan Leijonhufvud© Jonathan Leijonhufvud+ 13

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

Text description provided by the architects. Canadian lifestyle brand Herschel Supply commissioned Linehouse to design their first China office, located in a Shanghai lane amongst an urban residential area. The site occupies an area where many old residential buildings are being demolished. Traces of these buildings remain, allowing glimpses of what Shanghai everyday life may have once been. Houses are stripped, revealing layers of materials, sectionally cut and voids are filled. This process of deconstruction and public vs. private was the driving narrative for the concept of the Herschel office.

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

Linehouse inserted a black metal framework into the space. Occupying this structure is a lounge seating area, pantry, meeting room, bathroom and storage. Sectionally, glass divides the different programmes, allowing transparency throughout the enclosure. The surrounding open space operates as the work area.

Floor Plan
Floor Plan

The structure is lined with perforated and solid corrugated stainless steel. Through the process of revealing and stripping the lining back, parts of the framework are exposed, voids to the ceiling opened up and concrete walls beyond expressed.

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

This utilitarian structure is operable, with corrugated sliding doors to the meeting room and pantry area, these can be closed or opened up depending on required privacy.

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

Approaching the site, half of the house framework leaves a trace on the exterior façade. The surrounding void of the frame is in-filled with a combination of recycled brick. A raw metal pivoting door leads you to the interior. This operable façade opens to the laneway, blurring the exterior and interior, allowing the interior seating area to be an extension of the streetscape.

Originally published on June 05, 2017

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Changde Road, Jing’An District, Shanghai,China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Herschel Supply China Office / Linehouse" 29 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/872955/herschel-supply-china-office-linehouse> ISSN 0719-8884
© Jonathan Leijonhufvud

Herschel Supply 中国办公室 / 联图建筑设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.