the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. VTN Architects Design Stacked Glass Block Headquarters in Ho Chi Minh City

VTN Architects Design Stacked Glass Block Headquarters in Ho Chi Minh City

VTN Architects Design Stacked Glass Block Headquarters in Ho Chi Minh City
VTN Architects Design Stacked Glass Block Headquarters in Ho Chi Minh City, Exterior Night View. Image Courtesy of VTN Architects
Exterior Night View. Image Courtesy of VTN Architects

VTN Architects (Vo Trong Nghia Architects) has revealed plans for the Nanoco Head Office, a stacked glass box structure that will house the headquarters and flagship showroom for electrical corporation Fortune Electric. Known for their implementation of greenery into their elevations and roofscapes, VTN’s scheme introduces a new element into their typical palette, a glass block facade that will allow the building to turn into a neighborhood beacon in the evenings.

Exterior Day View. Image Courtesy of VTN Architects Entrance View. Image Courtesy of VTN Architects Interior Showroom. Image Courtesy of VTN Architects Interior Office. Image Courtesy of VTN Architects + 10

Entrance View. Image Courtesy of VTN Architects
Entrance View. Image Courtesy of VTN Architects

The 10-story tower is broken down into a 4-story showroom on the lower levels, and office space in the upper 6 floors. Unlike a standard showroom, the space has been designed to integrate a central public space that can serve as a platform for creative community activity. A large glass curtain wall entrance will invite in passers-by, directing visitors to the adaptive community space immediately inside. Along the front of the building, a atrium with spiral staircases will provide vertical circulation, enhancing interaction between the floors and the public space.

The landmark facade has been designed to act as a filter to optimize climatic and visual conditions. Its translucency will diffuse the intense direct sunlight during the daytime, while allowing the building to glow softly on the street during the night. Reduced solar heat gain from thermal transmission will allow the building to achieve lower energy consumption levels than buildings will traditional glazed facades.

Exterior Day View. Image Courtesy of VTN Architects
Exterior Day View. Image Courtesy of VTN Architects

As well as enhancing the ambient conditions of the building, the signature use of greenery is specifically targeted toward its wider urban context.

“In the center of Ho Chi Minh City, green coverage ratio is only 0.25%, which is remarkably low in comparison to other Asian megacities. This lack of greenery causes various social problems such as air pollution, overheat, and flood,” explain the architects.

Interior Showroom. Image Courtesy of VTN Architects
Interior Showroom. Image Courtesy of VTN Architects

“Therefore, we are aiming to bring green space back to the city by accommodating as much greenery as possible in the building. This project has been designed towards a harmony between humans and nature, providing a better working environment. Taking advantage of its high visibility, it is expected to present an exemplary architecture for sustainable development.”

“Under the rapidly-growing economy, the cities in Vietnam has been developed without long-term perspective or pursuing physical quality. However, in the end, it is extremely uneconomical and gives a huge impact on the environment. The challenge of the project is to improve its maintainability and quality of construction, aiming to the durable architecture that could last for hundreds of years.” 

Interior Office. Image Courtesy of VTN Architects
Interior Office. Image Courtesy of VTN Architects

The project is currently under construction.

News via VTN Architects.

  • Architects

  • Location

    Bình Thạnh, Ho Chi Minh, Vietnam
  • Architect

    VTN Architects(Vo Trong Nghia Architects)
  • Principal Architects

    Vo Trong Nghia, Tran Thi Hang
  • Project Architects

    Nobuhiro Inudoh, Tran Vo Kien, Kai Echigo
  • Area

    1990.0 m2

Bamboo House / VTN Architects

19 From the architect. Under the rapid urbanization, cities in Vietnam have diverged far from their origins of being low density tropical green spaces. Newly developed urban areas are losing their connection with nature. "Bamboo House" is a small residential project in a narrow alley called "Hem" in Ho-Chi-Minh City.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
VTN Architects
Office
Cite: Patrick Lynch. "VTN Architects Design Stacked Glass Block Headquarters in Ho Chi Minh City" 01 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/872694/vtn-architects-design-stacked-glass-block-headquarters-in-ho-chi-minh-city/> ISSN 0719-8884
Exterior Night View. Image Courtesy of VTN Architects

伍重义公布胡志明市的“堆叠玻璃盒”办公楼设计