the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Hotels
  4. Portugal
  5. Rómulo Neto
  6. 2016
  7. Rural Hotel / Rómulo Neto

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Rural Hotel / Rómulo Neto

  • 02:00 - 2 November, 2017
Rural Hotel / Rómulo Neto
Rural Hotel / Rómulo Neto, © ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio

© ITS – Ivo Tavares Studio © ITS – Ivo Tavares Studio © ITS – Ivo Tavares Studio © ITS – Ivo Tavares Studio + 52

  • Director of Construction Supervision

    Rómulo Neto
  • Director of Work

    João Luís
  • Engineering

    Eng. Sequeira
  • Collaborators

    nh design
  • More Specs Less Specs
© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio

Text description provided by the architects. The concept was anchored in the relation of three words: MAN (active subject) - HISTORY (building element of society) - OBJECT (product created). History is our identity and characterizes the evolution of society and urban growth. The present construction underwent physical and programmatic modifications, in agreement with the times. The building of this "House" dates back to the 19th century. XVIII, 1776, being belonged to a cleric, Adelino Araújo, who collected a convent near Espinho where he died.

© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio

In addition to the architectural features that the building presents, its eaves are granite slabs, crafted windows, with great conversations, its grandiosity that has already had 14 rooms, rooms, kitchens, cellars, wine press, stables, threshing floor and Cereals House, The place is paradisiac, inviting for rest and leisure, not missing a clear water course and a mini-hydric near, where in the river above one can rest the cane. We reorganized the old house, and we introduced 7 rooms, all of them with distinctive features and compositions, since all spaces had different shapes. In addition to the requalification of the house, we introduced an enlargement, with 11 rooms and support services, capable of interacting directly with the existing body, where there is a central space of connection between the two constructions. There is a distributive atrium, which will access between blocks and will have superior illumination, determining the interconnection between all spaces.

© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio
Perspective
Perspective
© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio

The construction of the building to be installed reconciles the modern with the classic, although the intention is to offer two different atmospheres, where the guest can choose to stay in a modern minimalist room or a classic style room. The access to three of the rooms of the existing house will be made through the courtyard common to all, a solution adopted, since we had restrictions in terms of adaptation of the program. There are also three rooms above the restaurant that will create, within who inhabits it, an environment of movement and dynamism, with constant communication to the "past".

© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio
First Floor Plan
First Floor Plan
© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio

Eight of the rooms are identified individually, although they are the same, there are for each one a garden that closes them, and in each garden will be planted a different tree, so that it can characterize them. They face the spring and have a quiet and natural environment. The pool area and spas were placed at the northern end of the lot, as we were able to have privacy for those who enjoy these services.

© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Rural Hotel / Rómulo Neto" 02 Nov 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/872306/hotel-rural-romulo-neto/> ISSN 0719-8884
© ITS – Ivo Tavares Studio

Rural Hotel:转角,新时代! / Rómulo Neto