the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurants & Bars
  4. Germany
  5. Graft Architects
  6. 2016
  7. BRLO BRWHOUSE / Graft Architects

BRLO BRWHOUSE / Graft Architects

  • 05:00 - 1 May, 2017
BRLO BRWHOUSE / Graft Architects
BRLO BRWHOUSE  / Graft Architects, © Tobias Hein
© Tobias Hein

© Tobias Hein © Tobias Hein © DONE STUDIO – Ulf Saupe © Tobias Hein + 20

  • Founding Partners

    Lars Krückeberg, Wolfram Putz, Thomas Willemeit
  • Project Lead

    Raphael N. Hemmer
  • Project Team

    Ralf Bliem, Felix Grauer
  • Interiors

    Novono Interiors
  • Client

    Braukunst Berlin GmbH
  • More Specs Less Specs
© Tobias Hein
© Tobias Hein
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

Text description provided by the architects. In Berlin, on the site of “Urbane Mitte” between the eastern and western parts of Gleisdreieck Park, GRAFT designed and planned a mobile brewery and beer garden. The building for BRLO BRWHOUSE combines a restaurant and bar, beer garden and events space with a craft brewery and administration spaces and is remarkable for its modular container architecture.

© Tobias Hein
© Tobias Hein
Elevation
Elevation

GRAFT designed a freestanding building made of shipping containers, similar to the two “Platoon Kunsthalle” container constructions opened in Seoul in 2009 and in Berlin in 2012. The pre- fabricated containers are altered individually according to their function and are stacked to form a mobile home base for the young local brewing company BRLO. The building is designed for temporary usage over a period of 3-5 years, and if necessary can easily be dismantled and reconstructed at another location.

© DONE STUDIO – Ulf Saupe
© DONE STUDIO – Ulf Saupe

Four containers long and three containers high, the block provides about 600 m2 of floor space, sufficient for the brewery equipment, as well as room for guests, events, and administration. To the west, a vertically placed container contains a staircase and functions as the entrance to the office spaces. A second, inclined container at the end of the west side provides outside access to a gallery level. The utilitarian character of the container architecture is emphasized by its anthracite colour. 

© Tobias Hein
© Tobias Hein
© DONE STUDIO – Ulf Saupe
© DONE STUDIO – Ulf Saupe

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "BRLO BRWHOUSE / Graft Architects" 01 May 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/870209/brlo-brwhouse-graft-gesellschaft-von-architekten/> ISSN 0719-8884
© Tobias Hein

“可移动的”啤酒花园 BRLO BRWHOUSE / Graft Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.