the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses Interiors
  4. Japan
  5. Koyori
  6. 2015
  7. House in Umezu / koyori + DATT

House in Umezu / koyori + DATT

  • 22:00 - 1 May, 2017
House in Umezu / koyori + DATT
House in Umezu / koyori + DATT, © Kosuke Arakawa
© Kosuke Arakawa

© Kosuke Arakawa © Kosuke Arakawa © Kosuke Arakawa © Kosuke Arakawa + 13

  • Architects

  • Location

    Kyoto, Japan
  • Architects in charge

    Nahoko Nakamura, Masahiko Nakamura, Keita Ikebe, Taichi Ito
  • Area

    92.0 m2
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Kosuke Arakawa
© Kosuke Arakawa

Text description provided by the architects. It is a wooden two-story house located in a residential area of fire prevention zone of Ukyo area in Kyoto city.
The inhabitants are a married couple in their late 20s and their children.
The site is a sunny airy three-way corner lot.

© Kosuke Arakawa
© Kosuke Arakawa

Totally different from the exterior that is made with an industrial finish due to the requirements of fire prevention area; the interior is warm and has opened a wide connection to the east side where the customer expects their future garden extension.

© Kosuke Arakawa
© Kosuke Arakawa

Being a working couple with no matching rest time, enriching everyday family life was sought by placing not just a living room on the first floor, but another living room in the second floor as a private space.

© Kosuke Arakawa
© Kosuke Arakawa

The design has been made with the assumption that, if the family would start to grow, this space will change for a future children’s room.

© Kosuke Arakawa
© Kosuke Arakawa
Cite: "House in Umezu / koyori + DATT" 01 May 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/870118/house-in-umezu-koyori-plus-datt/> ISSN 0719-8884