the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. FujiwaraMuro Architects
  6. 2014
  7. House in Tokushima / FujiwaraMuro Architects

House in Tokushima / FujiwaraMuro Architects

  • 22:00 - 18 April, 2017
House in Tokushima / FujiwaraMuro Architects
House in Tokushima / FujiwaraMuro Architects, © Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

© Toshiyuki Yano         © Toshiyuki Yano         © Toshiyuki Yano         © Toshiyuki Yano         + 24

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

Text description provided by the architects. The client requested a building for the married couple and their two children to live in, with a space for home office, at a site located in the suburb.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

There is a plan for a large-scale facility in the adjacent property; and an arterial road with high traffic runs on the south side of the client lot.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

Under such conditions, a spatial structure was considered to secure lighting and ventilation while assuring privacy throughout the future.

Section
Section

Line of sight and noise from the arterial road is blocked by soil banking built on the road side with surplus soil.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

Daylight from the south side is taken into each room on the second floor by projecting them out from the roof surface, providing excellent lighting and ventilation scheme while securing privacy.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

A living-dining space in a skip-floor configuration is provided at the central part of the interior space of this building.

1st Floor Plan
1st Floor Plan

This space connects to a bedroom, children’s rooms, water sections, and a study room.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

View the complete gallery

Cite: "House in Tokushima / FujiwaraMuro Architects" 18 Apr 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/869408/house-in-tokushima-fujiwaramuro-architects/> ISSN 0719-8884