the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Taiwan
  5. Harmony-design Studio
  6. 2016
  7. Lee Family Residence / Harmony-design Studio

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Lee Family Residence / Harmony-design Studio

  • 22:00 - 25 April, 2017
Lee Family Residence / Harmony-design Studio
Lee Family Residence / Harmony-design Studio, © Harmony-design Studio
© Harmony-design Studio

© Harmony-design Studio © Harmony-design Studio © Harmony-design Studio © Harmony-design Studio + 29

  • Architects

  • Location

    Puzi city,, Taiwan
  • Principal Architect

    Chieh-Erh Huang, Hsin-Yi Chung
  • Project Architect

    Po-Min Kung
  • Team

    Min-Yan Chou, Yi-Chen Li, Ming-Chih Tai, Yu-Chih Huang, Shih-Hsun Lo, Wen-Ju Chen
  • Area

    270.4 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

Context Plan
Context Plan
Site Plan
Site Plan

Text description provided by the architects. This is an old house renovation project. The original building was an early-style two-story house built over two decades ago. It is located in a rural area surrounded by vast sugarcane and rice fields. A tributary of Chianan Irrigation runs through the front of the building. In the back lies a folk religion temple with a good number of followers.

© Harmony-design Studio
© Harmony-design Studio

We spent almost a year discussing through email with our client, Dr. Lee, before we first met. Our main goal is to prolong the house’s life and to keep it in usage. Instead of renewing only the building itself, we created a courtyard and a semi-outdoor space by setting up walls around it. As a result, it increases the volume of the building, which invites sunlight, water, wind and plants of different seasons to come into the space and transforms it into a home with nature.

© Harmony-design Studio
© Harmony-design Studio

Renovation of the original building

We reserved most of the old Prussian blue kiln ceramic tiles featuring on the facades and replaced some with pebble-dash to accentuate the aged tiles’ color and texture. We also tore down the old stairs, part of partition walls as well as some floor slabs and built a puny courtyard inside. This provides a green view at the new stairs to the second floor. It also creates cross ventilation and brings sunlight indoors. The main purpose is to design a comfortable living space without airconditioning.

© Harmony-design Studio
© Harmony-design Studio

New construction around the old building

By adding three solid white building structures around the original building in different heights, we constructed a southward courtyard, in which a rainwater recycling pool was built to lower the summer heat. The thick concrete walls provide a strong barrier of the chilling north wind in winter.
The white double-skin structures at the northwest corner serve as an independent guestroom as well as a solution to excessive sunlight in the afternoon. It also produces a beautiful shadow effect in the space. At the southeast corner, we extended the interior to the former corridor and reformed the back façade towards the temple with a white wall.

© Harmony-design Studio
© Harmony-design Studio

Our intention of this project is to turn an abandoned building into a comfortable rural house. It is also our greatest hope to create compatibility between the old and the new and to see the house stand in harmony with the temple, the old trees, the waterway and the surrounding fields.

© Harmony-design Studio
© Harmony-design Studio

View the complete gallery

About this office
Harmony-design Studio
Office
Cite: "Lee Family Residence / Harmony-design Studio" 25 Apr 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/869400/lee-family-residence-harmony-design-studio/> ISSN 0719-8884
© Harmony-design Studio

嘉义朴子李宅 / 和光接物环境建筑设计