the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. Chile
  5. Albert Tidy Arquitectos
  6. 2015
  7. Albert Tidy Architecture Studio / Albert Tidy Arquitectos

Albert Tidy Architecture Studio / Albert Tidy Arquitectos

  • 15:00 - 24 March, 2017
Albert Tidy Architecture Studio / Albert Tidy Arquitectos
Albert Tidy Architecture Studio / Albert Tidy Arquitectos, © Pablo Casals-Aguirre
© Pablo Casals-Aguirre

© Pablo Casals-Aguirre © Pablo Casals-Aguirre © Arthur Dressler © Pablo Casals-Aguirre + 9

© Pablo Casals-Aguirre
© Pablo Casals-Aguirre

Text description provided by the architects. For fifteen years, our office was in an old house of the 30s in Providencia, space that was shared with my brother and sister, both architects, too, until in a period of prosperity, the house became too small. The wish to have the workplace within walking distance from where I lived, in addition to the frequent burglaries we suffered, forced us to itinerate from place to place for two years, looking for a permanent location.  

© Pablo Casals-Aguirre
© Pablo Casals-Aguirre

At the end of 2014, the office of an old law firm appeared on sale. It was the fourth floor of a 1956 building projected and built by architects Gustavo Kreft and Rodrigo de Ferrari, which had an area of 200 m2 and a 12m. The privileged view facing the top of the trees and the San Cristóbal hill in the background, the crossed ventilation and the 2.72m ceiling height, were reasons enough to materialise the purchase. In addition, the property was half way between my house – a six minute walk – and right across San Sebastian University where I work.

Axonometric
Axonometric
© Pablo Casals-Aguirre
© Pablo Casals-Aguirre

The refurbishment operation consisted basically in leaving the structural work and pulling down most of the partitions to integrate spaces which, in some cases, were replaced by lacquered shelves that do not reach the ceiling in order to provide a better continuity and lighting. 

© Pablo Casals-Aguirre
© Pablo Casals-Aguirre

The only floor covering used was bright polished travertine marble cut along the vein 30cm by 60 cm, in a fastened layout.  All the walls were painted white to reflect the LED lighting work hidden behind trimmings and linear hanging equipment.  The windows were replaced by natural anodized aluminium profiles and thermopanels.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Albert Tidy Architecture Studio / Albert Tidy Arquitectos" 24 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/867762/albert-tidy-architecture-studio-albert-tidy-arquitectos/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.