the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Mexico
  5. COCCO Arquitectos
  6. 2016
  7. House in the Woods / COCCO Arquitectos

House in the Woods / COCCO Arquitectos

  • 13:00 - 17 March, 2017
House in the Woods / COCCO Arquitectos
House in the Woods / COCCO Arquitectos, © Alejandro Souza
© Alejandro Souza

© Alejandro Souza © Alejandro Souza © Alejandro Souza © Alejandro Souza + 17

© Alejandro Souza
© Alejandro Souza

Text description provided by the architects. PLOT. Immersed in a wooded area full of trees and lush vegetation, the terrain has a large slope which can be used to generate a view of everything around it.

© Alejandro Souza
© Alejandro Souza

LEGAL RESTRICTIONS. They delimit the area to move the construction, they affect the optimum area, from which we wanted to keep all the trees of the land.

© Alejandro Souza
© Alejandro Souza

OPTIMAL SURFACE. We look for the surface in which no tree is removed, from this location we take advantage of the immediate context and the whole natural environment of the terrain.

© Alejandro Souza
© Alejandro Souza
Floor Plan
Floor Plan
© Alejandro Souza
© Alejandro Souza

SUNNING. By the arrangement of the trees there was a point in which the sunning was too powerful in the public area so it is plated to section the volume.

© Alejandro Souza
© Alejandro Souza

SECTIONAL. It is separated into 2 main volumes, one of private use and one of public use, with this we guarantee the best illumination of each space without sacrificing the comfort of the inhabitants.

© Alejandro Souza
© Alejandro Souza

VOLUMES. There are areas of coexistence between the volumes, in this way the land is much better used, as it distributes spaces along it.

SLABS. In the public volume we raise the slab to take advantage of the views to the bottom of the land taking advantage of the same inclination, in the private volume we generate a terrace on the roof to take advantage of the higher area of ​​the land and the views that are around, both During the day and during the starry nights.

© Alejandro Souza
© Alejandro Souza

The construction is distributed along the land to take full advantage of it and at the same time leave natural open areas and leave areas to be necessary to develop future growth, within which there is planned an annex for swimming pool, a guest house with areas Divisible and movable panels to hold up to 15 people simultaneously, houses in the trees for children, indoor and outdoor cinema, and a small auditorium, since most of the family plays musical instruments and when The whole family gets together make small personal and group presentations for the visits.

View the complete gallery

About this office
Cite: "House in the Woods / COCCO Arquitectos" [Casa en el Bosque / COCCO Arquitectos] 17 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/867123/house-in-the-woods-cocco-arquitectos/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.