C.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados

C.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados

C.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados - GardenC.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados - Table, Chair, WindowsC.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados - FacadeC.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados - FacadeC.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados - More Images+ 15

São Paulo, Brazil
  • Landscape Architect : André Paoliello
  • Installations : Consultiva Engenharia
  • Automation : Bettoni Multimídia
  • Interior Designer : Samuel Lamas
  • Architect In Charge : Fabio Ucella
  • Project Team : Beatriz Moretti, Flora Fujii, Lauro Rocha
  • Interior Designer : Samuel Lamas
  • City : São Paulo
  • Country : Brazil
More SpecsLess Specs
C.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados - Facade
© Nelson Kon

Text description provided by the architects. This pavilion, located in a garden city neighborhood of São Paulo, was conceived as a living and gathering space to entertain guests and friends, therefore preserving the privacy of the main house.

C.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados - Table, Chair, Windows
© Nelson Kon

Due to this unusual program, we had the freedom to treat the main volume of the new construction as a transparent horizontal pavilion, located in a beautiful garden which acts as an extension of the pavilion´s internal spaces. Two wooden decks make the transition between exterior and interior. The first works as the entrance platform. The second as a continuation of the main wing of the house, extending its space towards the garden, creating a more quiet and protected patio.

C.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados - Facade
© Nelson Kon
Floor Plan
C.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados - Table, Chair
© Nelson Kon

The inflection made in volume, which bends it towards the garden, transforms the usual linear pavilion typology. The space is then perceived in a circular movement, which makes the two wings visible for each other through the garden, enhancing even more its inside-outside relation.

C.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados - Garden, Courtyard
© Nelson Kon
Section Detail
C.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados - Facade
© Nelson Kon

The construction, in wood, steel and glass, strengthens the lightness of the volume, creating two light and thin planes, lifted from the ground. To complement the program of this extension, a technical basement was conceived as a series of service spaces such as a kitchen, a bathroom, and a storage. With this solution we were able to give more space to the garden and preserve the lightness and integrity of the pavilion.

C.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados - Garden
© Nelson Kon

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "C.J. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados" 13 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/867007/cj-house-andrade-morettin-arquitetos-associados> ISSN 0719-8884

© Nelson Kon

C.J. 住宅 / Andrade Morettin Arquitetos Associados

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.