the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Sports Field
  4. France
  5. Paul Le Quernec
  6. 2016
  7. Tennis Club in Strasbourg / Paul Le Quernec

Tennis Club in Strasbourg / Paul Le Quernec

  • 10:00 - 6 March, 2017
Tennis Club in Strasbourg / Paul Le Quernec
Tennis Club in Strasbourg  / Paul Le Quernec, © 11h45
© 11h45

© 11h45 © 11h45 © 11h45 © 11h45 + 31

  • Architects

  • Location

    Strasbourg, France
  • Area

    2500.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Structural Consultant

    Batiserf
  • Consultant specialized in fluides

    Solares Bauen
  • Construction economist

    E3 Economie
  • Building costs

    E3 economie
  • Client

    City of Strasbourg
  • Cost

    2500000 euros
  • More Specs Less Specs
© 11h45
© 11h45

Text description provided by the architects. The project consists in a new tennis hall building with three new covered tennis courts and and new club house including changing rooms, fitness room, office, restaurant and bar with wide covered terrace. 

© 11h45
© 11h45

This tennis club design is directly inspired by people flow in and through the building, considered as tennis ball dynamic trajectories, flowing from point to point, from function to function 

Ground Plan
Ground Plan

The new building is generously day-lighted with sky domes and a special colour treatment of the floor increases day light effect. Areas where natural light falls are treated with a beige resin, the room borders and corners are treated with deep orange resin. Both are linked with a rough handmade colour gradient. The result is a kind of augmented reality, providing a feeling of sunny weather whatever is the meteo.

© 11h45
© 11h45
Section
Section
© 11h45
© 11h45

All the furnitures were designed for this project, each of them is a unique piece. Master piece is the 777cm long bar, made of solid wood slices. One edge sits on the floor and the opposite edge is suspended from the roof and all under space length stays free.

© 11h45
© 11h45

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Tennis Club in Strasbourg / Paul Le Quernec" 06 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/806597/tennis-club-in-strasbourg-paul-le-quernec/> ISSN 0719-8884
© 11h45

斯特拉斯堡网球俱乐部 / Paul Le Quernec