We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Hangzhou New World Business Center 'E' Block / The Architectural Design & Research Institute of Zhejiang University

Hangzhou New World Business Center 'E' Block / The Architectural Design & Research Institute of Zhejiang University

© Yong  Zhang© Yong  Zhang© Yong  Zhang© Yong  Zhang+ 20

  • Structural Engineers:Mingshan Zhang, Qiguang Fan
  • Mep Engineers:Zengrong Gong, Zhengjie Huang, Shaobing Dong, Haifeng Liu, Haojun Li, Lilun Yu
  • Site Area:10144 m2
  • Design Team:Yidong Yang, Meifang Teng, Jingwei Luo
  • City:Hangzhou
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Yong  Zhang
© Yong Zhang

Text description provided by the architects. With the transformation of historic industrial building as the core, Hangzhou New World Business Center integrates entertainment, commercial recreation, headquarters business and other functions and will become the largest volume of urban complex in Hangzhou once it is completed.

© Yong  Zhang
© Yong Zhang

The project is located in the north block(E block) of Hangzhou New World project. The north side of the building is near to the urban arterial road Shixiang viaduct; In the west side and south side, it is the creek road; southward, the New World core block can be seen; in the southeast, it and the headquarters of New World Group are separated by the river. 

© Yong  Zhang
© Yong Zhang

This plan makes the two “L” type plane echo each other, expanded from above to below with the form of set-back garden. The two “L” combine into one in the height of 5 levels, and it is likes high mountain and deep valley as a whole, enclosed but not integrated. It not only hinders the disadvantageous influences of Shixiang viaduct to the block of New Wold, but also makes the south headquarter and north of core block have a broad view, decreasing the oppressing sensation of the environment. 

© Yong  Zhang
© Yong Zhang
Masterplan
Masterplan
© Yong  Zhang
© Yong Zhang

From the view of Shixiang viaduct, the unique model breaks the single and straight enclosing in the north side, and also makes us impressed.

© Yong  Zhang
© Yong Zhang

The design adopts the bar window and dark enamelled glass to wrap the main body of building from the outside, and inside, it applies light glass curtain wall and interspersing model, to strengthen the sculptural sense of the whole building.

© Yong  Zhang
© Yong Zhang

In order to echo terrace landscape along the river and create comfortable work environment, the design adopts winding and stacking stereoscopic landscape and vertical greening design, to make the whole building become the extended parts of the original landscape. In addition, the set-back model similar to the terrace euphemistically runs through the north and south of the building, to make all of the inner used space can enjoy the all-around green stereoscopic landscape.

Elevation
Elevation

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Hangzhou, Zhejiang, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Hangzhou New World Business Center 'E' Block / The Architectural Design & Research Institute of Zhejiang University" 20 Feb 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/805575/the-development-project-e-block-of-hangzhou-new-world-business-center-the-architectural-design-and-research-institute-of-zhejiang-university> ISSN 0719-8884
© Yong  Zhang

杭州新天地商务中心开发项目E地块 / 浙江大学建筑设计研究院有限公司(第七建筑设计院)

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.