Razorfish / Ester Bruzkus Architekten + Batek Architekten

Razorfish / Ester Bruzkus Architekten + Batek Architekten - Image 2 of 17Razorfish / Ester Bruzkus Architekten + Batek Architekten - Image 3 of 17Razorfish / Ester Bruzkus Architekten + Batek Architekten - Image 4 of 17Razorfish / Ester Bruzkus Architekten + Batek Architekten - Image 5 of 17Razorfish / Ester Bruzkus Architekten + Batek Architekten - More Images+ 12

More SpecsLess Specs
Razorfish / Ester Bruzkus Architekten + Batek Architekten - Image 3 of 17
© Jens Bösenberg

Text description provided by the architects. In the historic former cold storage building “Eierspeicher” on the north bank of the River Spree, Osthafen, Berlin, Bruzkus Batek architects have undertaken the redesign and comprehensive material and spatial conception of Razorfish’s 2500 sq m office space. The office occupies two levels, linked by pre-existing staircases. The elements of the new design enclose the building’s structure without disturbing it, working harmoniously with the existing elements, mainly using OSB.

Razorfish / Ester Bruzkus Architekten + Batek Architekten - Image 17 of 17
Floor Plan

In the reception area, the central position of the counter provides better eye-contact between staff, and visitors arriving at the office. The meeting room is enhanced with a cladding of long vertical wooden slats in a natural finish, providing some privacy but also connection with the rest of the space. The staircase in the centre of the area, along with the railings around the edges of the upper floor are coated in bright yellow finish, providing a colour accent. Underneath the staircase is extensive book shelving, giving a sense of homeliness to this space.

Razorfish / Ester Bruzkus Architekten + Batek Architekten - Image 4 of 17
© Jens Bösenberg

The upper floor houses the actual office space, with the renewed desks constructed of light metal framing and OSB surfaces lending a sense of airiness and space to the area. The kitchen area features a large, freestanding counter with seating, inviting communication between staff as they enjoy their food. Along from the kitchen area is a second, wider staircase, clad in OSB and transformed into a novel, podium style seating area that forms the centrepiece of meetings with all of the company’s 80 employees present. When staff wish to leave their desks and work, the tea house atmosphere of the White Room is perfect, with its adaptable, varied soft furnishings providing a comfortable setting to be productive in.

Razorfish / Ester Bruzkus Architekten + Batek Architekten - Image 16 of 17
Floor Plan

The minimalist concept of the design is extremely effective, with sensibly chosen materials and surface treatments uniting to provide a sublime, exciting space. The flexibility of OSB to facilitate varying accents with the different finishes used and both bare and ABS lined edges makes each space different and provides dynamic contrast between them. Finally, brushed stainless steel and the Green Wall both provide unique accents.

Razorfish / Ester Bruzkus Architekten + Batek Architekten - Image 12 of 17
© Jens Bösenberg

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Berlin, Germany

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Razorfish / Ester Bruzkus Architekten + Batek Architekten" 04 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/805485/razorfish-bruzkus-batek-architects> ISSN 0719-8884

© Jens Bösenberg

Razorfish 办公楼 / Bruzkus Batek Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.