All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Israel
  5. Shachar - Rozenfeld Architects
  6. 2016
  7. LB House / Shachar- Rozenfeld architects

LB House / Shachar- Rozenfeld architects

  • 03:00 - 10 February, 2017
LB House / Shachar- Rozenfeld architects
LB House / Shachar- Rozenfeld architects, © Shai Epstein
© Shai Epstein

© Shai Epstein © Shai Epstein © Shai Epstein © Shai Epstein + 33

© Shai Epstein
© Shai Epstein

Text description provided by the architects. The house is built on a narrow trapezoid lot, bordering a small green public park with ancient Eucalyptus trees. The clients wanted the park to be seen as a continuation of their own private garden – The house was designed in an “L” shape to wrap around the swimming pool, facing the public park.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The longer side of the house (28 meters) contains the living room, the dining area and the kitchen, while the shorter side contains the bedroom. The connection between the two sides is a double space containing the lobby.

© Shai Epstein
© Shai Epstein
Ground Floor
Ground Floor
© Shai Epstein
© Shai Epstein

Vitrines are installed throughout the inner side of the house, enabling a direct connection with the outdoors. Additionally, to provide maximal openness, the vitrines are disconnected from the columns.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

Glass corners in the living room and bedrooms are free of any constructive elements to allow full access to the garden.

© Shai Epstein
© Shai Epstein
Detail
Detail
© Shai Epstein
© Shai Epstein

To soften the overall look of the large building so that it feels as if it’s a part of the neighborhood, the house was designed as two separate masses, one on top of the other, with the first floor being shorter than the ground floor, creating a kind of ridge. On this floor are four children’s suits with rooftop balconies. Two suits on each side of the house are connected with a bridge. The bridge goes across the double space of the lobby overlooking the entrance on one side and the swimming pool on the other.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The basement has two additional children’s suits facing the well-lit English courtyard and the home theater.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

Careful attention was given to the climate and choice of materials. The northern (back) facade is open and coated in Cedar wood, while the southern (front) facade is more enclosed, with electrical vertical louvers that allow for better climate control, with the option to close or open it as they see fit.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

View the complete gallery

About this office
Cite: "LB House / Shachar- Rozenfeld architects" 10 Feb 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/803941/lb-house-shachar-rozenfeld-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.