the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. China
  5. CCDI
  6. 2016
  7. Backyard / CCDI

Backyard / CCDI

  • 00:00 - 17 September, 2018
Backyard / CCDI
Backyard / CCDI, © Lu Fei
© Lu Fei

Dinning room is the key combination of new and old. Image © Lu Fei © Lu Fei view of the 【backyard 】from the outside. Image © Lu Fei panorama of the new living room. Image © Lu Fei + 36

  • Architects

  • Location

  • Creative Design

    Li Zhiyu
  • Project Planning

    Zhang Peng, Xu Wenfeng
  • Area

    200.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

view of the 【backyard 】from the outside. Image © Lu Fei
view of the 【backyard 】from the outside. Image © Lu Fei

Text description provided by the architects. The backyard, located in northwest of Beijing, seated at the foothills of Baihujian natural scenery, is a typical Beijing three-section compound which stands in a traditional village architecture complex. There is a hundred acre picking garden right beside the west of the rail, which extends to the hillside.

Bird-view plan of spatial relationships-Before
Bird-view plan of spatial relationships-Before
Bird-view plan of spatial relationships-After
Bird-view plan of spatial relationships-After

Built in 1983, the original yard was comprised of three houses, one facing north, the other two, respectively, orientated in an east west direction. The entrance was originally situated toward south. The relationships of each space were like simplified version of traditional Beijing courtyard where the areas appeared to be large but most of them were actually unused spaces. Aimed at accommodate three families or 10 person-group, the whole building was reconstructed by designer. 

east elevation/surrounding mountain views
east elevation/surrounding mountain views

Firstly, we reserved the original north room and tore down the east and west wing-rooms. The main peak of Yanshan mountain ranges, which was used to be invisible and could only be seen through the ridge of the roof, now can be appreciated from the west side of the backyard.

The Entrance After Reconstruction/Night. Image © Lu Fei
The Entrance After Reconstruction/Night. Image © Lu Fei

The local residents living on the west side of the yard. In order to get a relatively broader view of the West Mountain and preserve the privacy meanwhile, its opening was set toward east and designed to be an U-shape.

Master Plan After Reconstruction
Master Plan After Reconstruction

With the purpose of catching sunrise, large areas of windows were designed for the east elevation to ensure that the day’s first light would definitely shine into the capacious living room. The high-low form of the architecture reflects the comparison between new and old, and also alludes the relationship of rolling hills of the west mountain.  

Comparison between New Living room and Original north Room. Image © Lu Fei
Comparison between New Living room and Original north Room. Image © Lu Fei

The north building of original site was about 7-meter-high, with wall painted in yellow. To avoid embarrassing daily eye contact and to meet the needs of the function, the newly-built, 6.5-meter-high building in south will become public area.

Sunlight analysis/ Winter Solstice + Summer Solstice
Sunlight analysis/ Winter Solstice + Summer Solstice
Sunlight analysis/ Winter Solstice + Summer Solstice
Sunlight analysis/ Winter Solstice + Summer Solstice

Meanwhile, to bring in the nature lighting and keep off noise coming from the alley, after calculating the year-round sunlight altitude, the designer has designed high window and sunroof to ensure that 4.5 meter-wide yard can enjoy the nature light across whole year.

Into The Backyard

Since the courtyard is not an intact quadrangle dwelling, designer mainly focused on creating the atmosphere of the yard, customers cannot see any other architecture out of their sight and this is the logical throughout the whole design process. Even though a large area of window were built up, customers’ privacy could absolutely be ensured. 

The dinning room is the combination of South and north room, old and new spaces. When the four glass doors fully opened, the outdoor platform that connected with the dinning room together formed a new space and made the dinning room as twice larger as it used to be, therefore, the platform can be used as a part of the dinning room as well.

hawthorn tree planted in the east side of the backyard. Image © Lu Fei
hawthorn tree planted in the east side of the backyard. Image © Lu Fei

The huge window is designed to connect outdoor and indoor space, and thus enable interactions and communications occurred between these two areas.

There is a hawthorn tree planted in the east of the yard. Owned by the yard’s host, the tree commemorated so many precious memories of the yard. It is also the landscape node of the U-shape opening and main entrance.

Rhythms Of The Red Brick. Image © Lu Fei
Rhythms Of The Red Brick. Image © Lu Fei

The New Living Room

The entire north house can be viewed through the big-transparent window, combined with endless mountains, architecture landscape and starry night, together made up a wonderful image in front of the living room. Designer created a scene that people could “view”old sceneries through the“newly” constructed house. 

Side Elevation Of The New Living Room. Image © Lu Fei
Side Elevation Of The New Living Room. Image © Lu Fei

The height of the living room is 6.2 meter. In order to strengthen the interaction between family/group members, designer created a sunken space where the scene of“lunar night talk”can always happen there. 

Stove area of the new living room . Image © Lu Fei
Stove area of the new living room . Image © Lu Fei

The stairs are made of toon tree timber from the old yard. Walk along the spiral stairs up to the second floor, people then can get to the tearoom and tatami area. Having tea-tasting activities while viewing west mountain during the daytime, sleeping under the starry sky and having long talks all night, surely the experience will create a memorable night for all the customers. 

© Lu Fei
© Lu Fei

Past/Old-North House

After resetting the function of the old house in the north part, the entrance area formed a “grey space” before getting into the bedrooms. Going into the house through three vertical axis doors, the cold air is completely separated and residents could fully prepared before getting into the bedrooms. While all of the doors are opened, entrance space is amplified again by combining with the outdoor platform. The entrance area has two high windows on the top of the doors, which keep the yard’s privacy and at the same time enables the two bathrooms to get the nature sunlight.

Space changes of the old-north House. Image © Lu Fei
Space changes of the old-north House. Image © Lu Fei

Designer repaired the walls of the two bedrooms, used cement falling treatment to give it a new plain feeling. Since the house’s owner is a photographic lover, pictures that recorded the construction of the new backyard are hanged on the walls. As a decoration of old and new space, those pictures are also able to show a related story for the residents to be remind of.

© Lu Fei
© Lu Fei

After psychologically analyzing customer’s behavior, in the layout of the two bedrooms, designer reduced the bed’s area, enlarged the bathroom’s area, and therefore get the dynamic space adds capacious touch. Another detail is that the bathroom doesn’t have any doors, which ensures the relaxation and connection inside the bedroom.

details of doors and windows. Image © Lu Fei
details of doors and windows. Image © Lu Fei

Led stripe lights were setting up in order to shape the ridges of the roof, and at the same time provide illumination for the newly constructed north room.

Details of illumination of the old-north house. Image © Lu Fei
Details of illumination of the old-north house. Image © Lu Fei

Wine Bar

For the reason that the backyard’s host is a wine lover, a wine bar has been designed at the position of the old boiler room, and thus formed a small bar of interaction.

wine bar. Image © Lu Fei
wine bar. Image © Lu Fei

One day, we are really busy but still being obsessed with fame, hoping to be inside of the nature. Our living place is hidden in the skyscrapers, but we still have the dream about a warm house in our hometown with a backyard. Construction of Backyard is a sample of renovation in the traditional Chinese farm house, and we hope this design can provide a communication method for a natural environment, helping the space to return to the most straight forward function, reborn from the energy of field. 

panorama of the new living room. Image © Lu Fei
panorama of the new living room. Image © Lu Fei

View the complete gallery

About this office
Cite: "Backyard / CCDI" 17 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/803924/new-birth-of-localitism-a-backyards-confession-of-its-construction-ccdi/> ISSN 0719-8884
© Lu Fei

在地主义的新生 . 一座【后院】的建设自白 / CCDI卝智室内设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.