the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Schools
  4. China
  5. ZHOU Ling Design Studio
  6. 2015
  7. Daishan Primary School / ZHOU Ling Design Studio

Daishan Primary School / ZHOU Ling Design Studio

  • 20:00 - 17 January, 2017
Daishan Primary School / ZHOU Ling Design Studio
Daishan Primary School / ZHOU Ling Design Studio, © HOU Bowen
© HOU Bowen

© HOU Bowen © HOU Bowen © HOU Bowen © HOU Bowen + 32

  • Architects

  • Location

    Nanjing, Jiangsi, China
  • Design Studio

    School of Architecture And Urban Planning, Nanjing University /Atelier Zhouling Nanjing Changjiang Metropolitan Design CO. Ltd
  • Principal Architect

    ZHOU Ling
  • Area

    11910.0 m2
  • Project Year

    2015
  • Design Team

    WU Shijia, YANG Hai, Wang Sujing,ZOU Feng, ZHANG Ru,Li Hongrui, Chen Tingting
  • More Specs Less Specs
© HOU Bowen
© HOU Bowen

Text description provided by the architects. The primary school form resembles a cube along with the slope, such as a stone cross-wall embedded in slopes. 

© HOU Bowen
© HOU Bowen

In order to make the building appear lower, the original three-layer buildings look like only two layers high, which helps create intimate visual experience for children and reduce the pressure of the volume.

Axon
Axon

This design paid full attention to the creature of public space. An 8-meter-wide north-south corridor runs through the building is an inner street-style pathway inside of the building, which provides two-story high public communication space for children. 

© HOU Bowen
© HOU Bowen

Through linking teaching space with 25-meter distance in the west and serving space with lower requirements in the east, ‘the inner street’ makes the building a whole part. This layout, both conducive to the partition, the function does not interfere with each other, but also to streamline the shortest, each part of the users can easily reach the mostly used regions.

© HOU Bowen
© HOU Bowen
First Floor
First Floor
© HOU Bowen
© HOU Bowen

Due to the highway in the east and north side, the design minimized windows in the east and north facade in order to create a quiet environment. To increase th lighting, the architect inserted a variety of large and small courtyard in-between rooms, which constitute interactive small communities for teachers and students together.

© HOU Bowen
© HOU Bowen
Cite: "Daishan Primary School / ZHOU Ling Design Studio" 17 Jan 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/803263/daishan-primary-school-zhou-ling-design-studio/> ISSN 0719-8884
© HOU Bowen

岱山小学 / 南京大学建筑与城市规划学院-周凌工作室