the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Spain
  5. 05AM Arquitectura
  6. 2015
  7. House in Valldoreix / 05AM Arquitectura

House in Valldoreix / 05AM Arquitectura

  • 05:00 - 22 January, 2017
House in Valldoreix / 05AM Arquitectura
© Adrià Goula
© Adrià Goula

© Adrià Goula © Adrià Goula © Adrià Goula © Adrià Goula + 30

  • Structure

    CODI Estudi
  • Technic Architect

    Sergi Masagué
  • Installations

    SJ12 Enginyers – Albert Colomer
  • Collaborator Architects

    Joan Arnau Farràs y Carme Muñoz Ramírez
  • Constructor

    Tania Agut Quijano; Grupo 2, S.A.
  • More Specs Less Specs
© Adrià Goula
© Adrià Goula

Text description provided by the architects. This project is half a home and half an exhibition space for contemporary artwork. The house is set in a way that avoids the presence of any neighbouring constructions, liberating an open space on the south side with a larger visual amplitude.

House in Valldoreix / 05AM Arquitectura, © Adrià Goula
© Adrià Goula

It is composed by four volumes, disposed in two specific and alternate directions that define three interstitial double-height spaces that visually communicate the two floors, allowing the understanding the volumes as a whole without any physical separation between them.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

These four bodies are resolved according to the structure, granting a clear and coherent functionality of the interior spaces. The ground floor stores the exhibition rooms that in unison with the corridors and the double-height spaces allow exploring many exposition possibilities. The stairs are placed in one of these tall spaces, communicating the exhibition floor and the living floor, where each one of these four volumes will serve for a specific use, granting a functional clarity.

Ground Floor
Ground Floor
Section
Section

The four bodies have different heights depending on the interior programme, allowing daylight to enter in the house from windows above.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

The project is a volumetric response to the setting, protected from the presence of adjacent buildings, and enclosing an exterior sunlit space, creating an interesting relationship with its interior exhibition spaces at the same time.

View the complete gallery

About this office
Cite: "House in Valldoreix / 05AM Arquitectura" 22 Jan 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/803151/house-in-valldoreix-05am-arquitectura/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.