All
Projects
Products
Events
Competitions

Residence S-91 / Design Buro Architects

Residence S-91 / Design Buro Architects

©  Aman Sonel ©  Aman Sonel ©  Aman Sonel ©  Aman Sonel + 25

Indore, India
  • Structural Consultants

    Pyramid Consultants
More Specs Less Specs
©  Aman Sonel
© Aman Sonel

Text description provided by the architects. The house was conceptualized around keeping the family interactive all round the day. The footprint of the residence was confined to only half of the available site, overlapping the spaces for increased interaction; as well provide an open space for various activities. The dichotomy between the built and the un-built, play of light, space and materials provided for the quality of spaces.

Section
Section

The residence is built only on a narrow plot of 1050 sqft, and utilizing the complete width of the plot, the rooms and spaces stay comfortable for a lavish living. The walls are only 125m thick and with no columns in the residence, the spaces come out to be neat and cozy.

©  Aman Sonel
© Aman Sonel

The minimalistic approach makes the whole depth read as a single space, integrating the way the family lives. The sequence of spaces ensured that the privacy wasn’t hindered but at the same time maintained a connection when required. The extended living room eradicated the feeling of living on a busy city street with the hybrid between the organic nature and rectilinear concrete.

©  Aman Sonel
© Aman Sonel

The void in the centre of the building envelope celebrates the spaces connected to it and maintains the joy in the family. Sunlight filling in from the courtyards and the greens segregating the spaces provide a comfortable atmosphere for living. 

©  Aman Sonel
© Aman Sonel

The light washes smoothly on the walls through the large glass opening and skylights, creating a strong dialogue between the rough and the smooth.

©  Aman Sonel
© Aman Sonel

Product Description:The postform sunmica panels provided for a clean and minimalistic furniture that blends seamlessly with the plain concrete walls and roof and at the same time providing a contrast in the colour and texture.

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Residence S-91 / Design Buro Architects" 10 Jan 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/802921/residence-s-91-design-buro-architects/> ISSN 0719-8884
©  Aman Sonel

S-91住宅 / Design Buro Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.