the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Switzerland
  5. Savioz Fabrizzi Architectes
  6. 2016
  7. Barn Conversion / Savioz Fabrizzi Architectes

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Barn Conversion / Savioz Fabrizzi Architectes

  • 03:00 - 13 December, 2016
Barn Conversion / Savioz Fabrizzi Architectes
© Thomas Jantscher
© Thomas Jantscher

© Thomas Jantscher           © Thomas Jantscher           © Thomas Jantscher           © Thomas Jantscher           + 19

© Thomas Jantscher
© Thomas Jantscher

Text description provided by the architects. Built in the second half of the 19th century, the barn was originally situated at the entrance to the village of praz-de-fort in the val d'entremont, and had been abandoned. as part of the conversion process, it was first dismantled and then rebuilt a few kilometres further into the valley, at saleinaz.

© Thomas Jantscher
© Thomas Jantscher

A new independent structure and an internal skin were constructed inside the envelope formed by the old barn. this separation from the external structure enabled a rich spatial mix to be created via open half-storeys communicating with one another. the dwelling was therefore treated as a single open and continuous space, organised via the differences in level. the bedroom and office, which are the most private spaces, were created in the upper part of the barn, above the living areas and the kitchen.

Floor Plan
Floor Plan

As the only existent openings were doors that gave access to the different balconies, these were retained and glazed. the number of additional new openings was minimised, to avoid detracting from the character of the barn while making it more comfortable. the new openings were positioned in such a way as to create a relationship either with the natural surroundings outside or with the original envelope, depending on the position.

© Thomas Jantscher
© Thomas Jantscher

The external bands formed by the existent ruchines (wheat-drying galleries) have been made slightly more dense with a view to making the outer walls more homogeneous and keeping the barn closer to its original appearance, as well as offering an intimacy for the users of the internal spaces.

© Thomas Jantscher
© Thomas Jantscher

The base, which has been reconstructed in exposed concrete, recalls the stone used for the original base. this new base is connected to the barn by a band of glazing which is set back from the external wall so as to make it inconspicuous. this band of glazing enables natural light to reach the areas situated in the base.

Section
Section

The new internal skin of the barn consists of oak panels, with the spaces in the base providing a contrast through the use of materials that recall the external stone.

© Thomas Jantscher
© Thomas Jantscher

View the complete gallery

About this office
Savioz Fabrizzi Architectes
Office
Cite: "Barn Conversion / Savioz Fabrizzi Architectes" 13 Dec 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/801231/barn-conversion-savioz-fabrizzi-architectes/> ISSN 0719-8884
© Thomas Jantscher

瑞士谷仓改造 / Savioz Fabrizzi Architectes