the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. China
  5. Wanjing studio
  6. 2016
  7. MISA Studio / Wanjing Design

MISA Studio / Wanjing Design

  • 22:00 - 8 December, 2016
MISA Studio / Wanjing Design
MISA Studio / Wanjing Design, © Shen Qiang
© Shen Qiang

© Shen Qiang © Shen Qiang © Shen Qiang © Shen Qiang + 37

  • Architects

  • Location

    Hangzhou, China
  • Design Team

    Hu Zhile, Zheng Jie
  • Client

    MISA
  • Construct Team

    Huang Yaoqing
  • Area

    600.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Shen Qiang
© Shen Qiang

Text description provided by the architects. The project is a high-level personal studio of an artificial intelligence company, located in a hollow old factory building. Its design is to be in the moment work and living in a single unified environment will be the city's abandoned space into a multi-dimensional interesting living space.

© Shen Qiang
© Shen Qiang

Owners demand is very easy. The design of a wood workshop with a temporary residence. It can support a large dog, and you can park Ural (a motorcycle)

© Shen Qiang
© Shen Qiang
© Shen Qiang
© Shen Qiang

The original space between the two plants and the space is a shipping channel, the top left the original lightweight steel roof. The original structure of the house, space, use, does not fit existing design requirements. How to reshape the form of space in a new living experience is critical to the overall design.

© Shen Qiang
© Shen Qiang

Designers insert a box-shaped space divided into three functional space in the original application for the second floor of the fixed-level high school , and in the space into the two courtyards.

Designers want to create such a rich experience of residential space. There is no good environment around this building from the outside. But into the interior will find it , because there are very bright atrium and another internal courtyard occupied the entire one-third area. It provides a contact with nature, and reveals all aspects of nature, is the center of work and life, but also a device replaces the disappearing light, wind, rain and other natural objects in the modern city . Sky light infiltrates into yard, casting a deep shadow on the wall and yard.

© Shen Qiang
© Shen Qiang

Indoor space outdoor, natural through the  Light Court was introduced into the interior, the new form of life has also assumed a serious side. "In this case, the design that contact with the natural life is more important than convenience."

© Shen Qiang
© Shen Qiang

The first floor

The main function of the first floor for the wood workshop, the entire space without any partition space, the structure of the column and the concrete directly constitute the main visual elements of space. Through a huge automatic sliding door, Ural can be directly into the internal space, and for the wooden work area provides a flexible workspace. 

© Shen Qiang
© Shen Qiang

The second floor

The second floor is the reception room and open kitchen and living room.Living room, reception room and open kitchen different functional areas here are organic combination .The first floor staircase and the second floor opening walkway will be connected to the two functional space. The external area of the reception area can be moved open, connecting the indoor atrium and outdoor view of the landscape.

© Shen Qiang
© Shen Qiang

Bedroom door opened, through an inner courtyard, into the most intimate living space, in a small space with more rich empty experience.

The third floor

Leave extra space on the third floor to provide more possibilities for use of the light, from the redesigned planking into the interior space, showing a rich light and shadow.

© Shen Qiang
© Shen Qiang

View the complete gallery

About this office
Wanjing studio
Office
Cite: "MISA Studio / Wanjing Design" 08 Dec 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/800705/misa-studio-misa/> ISSN 0719-8884
© Shen Qiang

MISA工作室 / 万境设计